Gemeente Roermond

Roermond verwelkomt 200.000ste bezoeker gratis rijwielstallingen

Vrijdagmiddag 17 november a.s. tussen 14.30 en 15.00 uur verwelkomt de gemeente Roermond volgens haar berekeningen de 200.000ste bezoeker in de gratis bewaakte rijwielstallingen. Dit aantal is bereikt in de periode vanaf 1 januari tot 17 november 2006 en geldt zowel voor de stalling in de Neerstraat als onder het Kloosterwandplein. Wethouder IJff van Verkeer zal de gelukkige een cadeaubon en een bos bloemen overhandigen. Dit gebeurt in de stalling onder het Kloosterwandplein.

In de fietskelder onder het Kloosterwandplein kunnen 460 rijwielen worden gestald, in de stalling in de Neerstraat is ruimte voor 175 stuks. De stalling bij de Steenen Trappen in de Neerstraat telt vooral kortparkeerders. De gemeentelijke, bewaakte rijwielstallingen zijn een groot succes sinds 1 april 2005, toen deze gratis werden opengesteld. Dat heeft tot gevolg gehad dat er minder fietsen in de openbare ruimte werden gestald en dat de kans op gestolen fietsen is verminderd. Ook de overlast van geparkeerde fietsen voor etalages en portieken is daarmee afgenomen.

In de eerste week van december wordt onder het Kloosterwandplein een uitbreiding voor 39 fietsen gerealiseerd. Er komen zogenaamde etagerekken, die publieksvriendelijk zijn. Met behulp van gasdrukveren kan de fiets vederlicht omhoog worden getild. Er komt voor 184 fietsen een nieuw rek. In 2006 zijn er een aantal momenten geweest, vooral op dagen met mooi weer en tijdens evenementen, dat de rijwielstalling vol was en er helaas geen fietsen meer bij konden. De openingstijden van de stallingen zijn te vinden op www.roermond.nl , vervolgens zoeken naar 'parkeerfolder'.

Publicatiedatum: 16.11.2006 Bijgewerkt: 16.11.2006