Politie Haaglanden

persberichten 17 november

Haaglanden, 17-11-2006

Winkeldief met dure smaak
Den Haag Een 36-jarige winkeldief nam donderdagmiddag geen genoegen met minder dan een peperduur vest van het Italiaanse modehuis Armani. De man pikte het kledingstuk van 190 euro bij een warenhuis in de Grote Marktstraat, maar werd gesnapt. Wellicht speelde behalve de dure smaak van de dief ook vaderlandsliefde een rol: de man heeft de Italiaanse nationaliteit. Hij heeft tot 16 januari van dit jaar de mogelijkheid om een boete te betalen en moet anders voor de politierechter verschijnen.

Pand vol dode en verwaarloosde dieren
Den Haag De politie heeft donderdagmiddag om zes uur in een woning aan de Hoefkade tientallen dode en verwaarloosde dieren aangetroffen. Agenten gingen naar het pand, omdat de bewoner al een week niet meer was gezien. Toen de politie na langdurig bellen en kloppen het pand betrad, bleek de bewoner gewoon thuis te zijn. In het huis liepen enkele verwaarloosde honden rond. In plaats van de drie parkieten die de man vertelde te hebben, trof de politie er zon honderd aan. Een aantal van hen was overleden. In de woning lag tevens een dood konijn en liepen kippen en een kat rond. De Dierenambulance heeft gisteren een begin gemaakt met het weghalen van de dieren. Vanwege de hoeveelheid beesten zal de Dierenambulance daar vandaag mee verder gaan.

Man rijdt in op politie
Den Haag Een 33-jarige Hagenaar is donderdagmiddag omstreeks kwart voor twee tijdens een verkeerscontrole op de Oranjelaan met zijn auto op een politieman ingereden. De man kreeg een stopteken, waarop hij snelheid minderde. Toen de auto de politieagent tot op enkele meters was genaderd, gaf hij echter plotseling weer gas. De agent wist de auto op spectaculaire wijze te ontwijken door zijn handen op de motorkap te zetten en opzij te springen. De auto raasde vervolgens zo dicht langs de agent dat deze nog door de spiegel werd geraakt. Na het incident ging de politie in de buurt op zoek naar de man. Uiteindelijk kon hij op de Hoefkade worden aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot moord/doodslag.

Vrouw gewond bij aanrijding
Den Haag - Een 33-jarige Haagse is in haar personenauto op donderdag 16 november om 13.15 uur op de kruising met de Middachtenweg en de Guntersteinweg gewond geraakt bij een aanrijding. Volgens getuigen reed een 20-jarige Hagenaar door rood waardoor hij een aanrijding veroorzaakte met de vrouw. De Haagse is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar toedracht van de aanrijding.

Kop-staartbotsing
Den Haag - Een 56-jarige Hagenaar is op donderdag 16 november rond 18.30 uur op de Laan van Delfvliet gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. Het slachtoffer stopte voor het oranje stoplicht. De bestuurder die achter het slachtoffer reed, een 47-jarige Hagenaar, was hier niet op bedacht en kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Fietsverlichtingscontrole in Rijswijk
Rijswijk - Politie Haaglanden hield op donderdag 16 november tussen 07.00 en 07.45 uur een fietsverlichtingscontrole op de Huis te Landelaan. De verlichting van de schoolgaande jeugd werd gecontroleerd. Van circa 100 gecontroleerde fietsers reden slechts vijf zonder de juiste fietsverlichting en zij kregen een bon van 20,--. De actie sluit aan op de landelijke campagne Val op, daar kun je mee thuis komen. Om de verkeersveiligheid van de meest kwetsbare groep verkeersdeelnemers fietsers en bromfietsers te vergroten controleert Politie Haaglanden in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring kost 20,--.

Fietsverlichtingscontrole op school
Naaldwijk Politie Haaglanden controleerde donderdag 16 november om 13.00 uur de fietsverlichting van de kinderen van basisschool De Windroos aan de Hoge Woerd. Van circa 50 kinderfietsen de fietsverlichting gecontroleerd. 20 % voldeed niet aan de wettelijke eisen. Deze fietsen worden komende week door meester Frans opnieuw gekeurd. Een controle in de Naaldwijkseweg tussen 17.00 en 18.00 uur leverde dezelfde dag acht bekeuringen op. De acties sluiten aan op de landelijke campagne Val op, daar kun je mee thuis komen. Om de verkeersveiligheid van de meest kwetsbare groep verkeersdeelnemers fietsers en bromfietsers te vergroten controleert Politie Haaglanden in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring kost 20,--.

Overval verijdeld
Naaldwijk Twee personeelsleden van een bedrijf aan de Middel Broekweg werden vrijdagochtend 17 november om 06.00 bij het open van hun bedrijf overvallen. De twee personeelsleden uit Naaldwijk (38 en 41) werden door twee gewapende mannen overmeesterd en gekneveld. De 41-jarige werd gesommeerd om een kluis te openen. In plaats van de kluis te openen wist hij zich echter te bevrijden kon hij van de overvallers overmeesteren. Inmiddels gewaarschuwde politieagenten konden vervolgens een 33-jarige Rotterdammer aanhouden, die door het personeelslid werd vastgehouden. De andere verdachte wist te ontkomen.

Verdachte aangehouden na beroving
Delft - Een 20-jarige Rotterdammer is vrijdagochtend 17 november op de Van Leeuwenhoeksingel aangehouden als verdachte van een beroving. De politie kreeg omstreeks 00.40 uur een melding dat op het Stationsplein een beroving plaats zou vinden. Op het Stationsplein werden de agenten aangesproken door een 47-jarige man uit Delft. Hij vertelde dat hij was lastiggevallen door een man. De melder probeerde de man te omzeilen, maar gleed daarbij uit en liet zijn tas op de grond vallen. De verdachte pakte vervolgens de tas en rende daarmee weg. De melder gaf een goed signalement, waardoor de verdachte even later kon worden aangehouden.

Granaat en drugs in beslag genomen
Delft Bij een huiszoeking in een woning aan de Argentiniëstraat werd donderdag 16 november om 11.35 uur een handgranaat en een hoeveel drugs aangetroffen. De 31-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. De EOD nam de granaat in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de aard en hoeveelheid drugs. De verdachte zit nog vast voor nader verhoor. De politie kwam de man op het spoor dankzij een tip.

Brandstichting
Delft - De politie kreeg donderdagochtend 16 november een melding dat een groep jongens op de Lodenvloer met vuur aan het spelen waren. Getuigen zagen de jongens bezig met haarlak en een aansteker. Een 13-jarige jongen probeerde deze truc dichtbij een heg uit waardoor de heg in brand vloog. De getuigen hielden de jongen vervolgens aan en droegen hem over aan de politie. De jongen werd aangehouden voor brandstichting en is doorverwezen naar Bureau Halt.

Scootmobiel omver
Delft - Een 72-jarige vrouw uit Delft is donderdagmiddag 16 november gewond geraakt toen zij op het fietspad langs de Provincialeweg omsloeg met haar scootmobiel. Het slachtoffer reed over het fietspad toen door nog onbekende oorzaak haar scootmobiel omviel. Met letsel aan haar schouder is de vrouw vervoerd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Hardleers
Zoetermeer - Een 44-jarige automobilist uit Zoetermeer is donderdagavond 16 november op de Oranjelaan aangehouden. De automobilist trok met zijn slingerende rijgedrag de aandacht van surveillerende agenten. Toen de agenten de man aanspraken, vermoedden zij dat hij onder invloed van drank was en hielden hem aan. Bij de ademanalysetest bleek dat hij veel meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (765 ugl). Uit onderzoek bleek dat het de vijfde keer was dat deze automobilist werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Na overleg met de officier van justitie werd zijn auto in beslaggenomen. Verder reed de automobilist met een rijbewijs dat verlopen was.