Gemeente Haaksbergen

Vitaliteit oude bedrijventerreinen

Behalve een omschrijving van de projecten en noodzakelijke acties is ook een tijdsplanning en kostenindicatie opgenomen. Burgemeester en wethouders achten het een uitvoerbaar en realistisch kader en leggen het de gemeenteraad ter vaststelling voor. Het plan de campagne richt zich op de bedrijventerreinen Oost, West en t Varck voortaan gemakshalve aangeduid als t Varck - het bedrijventerrein Brammelo en het bedrijventerrein Rietmolenweg. Een orienterend onderzoek eerder dit jaar gaf de knelpunten op deze bedrijfsterreinen weer en de mogelijkheden om tot duurzame herstructurering te komen.

Projecten

Het masterplan noemt een aantal projecten die uitgevoerd moeten worden. Om de verbeteroperatie een vliegende start te geven worden snel te ondernemen acties direct opgepakt. Het voor 2006 beschikbaar gestelde krediet van 150.000,-- wil het College dan ook aanwenden voor het opstellen van een verkeersplan, het opstellen van streefbeelden voor het uiterlijk aanzien van openbare ruimte en bedrijven, het werken aan een keurmerk veilig ondernemen en het aanbrengen van goede bewegwijzering naar en op de terreinen. Zodra de raad het masterplan heeft vastgesteld gaat dat gebeuren.

Het masterplan noemt verder nog als uit te voeren projecten voor t Varck: het ruimtegebruik analyseren en plannen voor efficienter ruimtegebruik maken, de bodemkwaliteit in beeld brengen en maatregelen nemen op de kruising Tolstraat/Westingel. Voor alle drie terreinen: breedband realiseren en parkmanagement bezien en voor St.Isidorushoeve: verkeerssituatie Rietmolenweg aanpakken (na onderzoek en besluit over de uitbreidingsrichting).

Kosten

Het plan schat de kosten voor deze verbeteractiviteiten exclusief het eventueel daadwerkelijk herontwikkelen van de terreinen globaal op 1,4 miljoen. De gemeenteraad is bereid voor dit doel tien jaar lang een bedrag van 150.000,-- beschikbaar te stellen. Op basis van dit plan zullen verder waar mogelijk subsidies worden aangevraagd en wordt ook verwacht dat de provincie Overijssel zal willen bijdragen. Cofinanciering van projecten door de provincie is tot maximaal 50% denkbaar.