RNN7 breidt landelijk tv-netwerk verder uit

Rnn7

RNN7 breidt landelijk tv-netwerk verder uit

Rotterdam (17 november 2006) - De regionale tv-zender RNN7 breidt zijn landelijke netwerk verder uit. De van oorsprong Rotterdamse regiozender is binnenkort ook te zien in het noordelijke deel van Zuid-Holland en Noord-Holland (exclusief Amsterdam). Het bereik komt daarmee op 5 miljoen kijkers, een verdubbeling van het huidige aantal.

RNN7 (www.rnn7.nl) wil stapsgewijs in heel Nederland op de buis verschijnen. De in 2003 gestarte commerciële zender is al te ontvangen in de Rotterdamse regio, het zuidelijk deel van Zuid-Holland en in Zeeland. Maandag komen daar de agglomeratie Den Haag (kanaaldeling InfoThuis)en Gouda bij. Noord-Holland volgt uiterlijk 28 november. Daarover heeft RNN7 overeenstemming bereikt met de verantwoordelijke kabelmaatschappij Multikabel.

Vaste tijdstippen

Een zender van iedereen, voor iedereen, dat is wat RNN7 voor zijn kijkerpubliek wil betekenen. Om dat te bereiken biedt de zender zijn kijkers twee zekerheden. Oprichter Leo Houkamp: "Altijd, maar dan ook altijd hebben we op drie vaste tijdstippen in de avond dezelfde programmering. Dat is om half zeven een soap, om 8 uur een film en om kwart voor tien een spannende misdaadserie. Aanvullend brengen wij nieuwsprogramma's, die dichtbij de mensen en hun regio staan. Die gewone man of vrouw in de straat, zeg maar het type ruwe bolster - blanke pit, willen we winnen voor onze zender."

De uitrol naar het hele noordwestelijke deel van Nederland gaat gepaard met een nieuwe programmering. Voortaan start RNN7 aan het begin van de avond met de Vlaamse soapserie Wittekerke, een klein Belgisch kuststadje waar de levens van de inwoners nauw met elkaar verstrengeld zijn. Om 20.00 uur zijn de kijkers verzekerd van een familiefilm, met daarin bekende acteurs zoals Al Pacino, Alec Baldwin, Kirstey Alley, Angie Dickinson en Charlie Sheen. Tegen de klok van tienen presenteert de zender Cold Squad, een politiedramaserie van dezelfde makers als van Crime Scene Investigation (CSI).

Landelijke dekking

"Met deze avondprogrammering komt RNN7 weer een stap dichter bij nationale zenders zoals SBS en RTL", stelt Leo Houkamp vast. Hij geeft daarmee tegelijk aan dat de uitbreiding van maandag niet de laatste zal zijn van de ambitieuze zender. "Het doel is een landelijk dekkend netwerk, met een combinatie van algemene programma's met landelijke uitstraling en een herkenbare en verfrissende interregionale programmering."

RNN7 denkt in de loop van 2007 ook andere delen van Nederland te kunnen aansluiten op zijn netwerk. Met Canal Digital is RNN7 in een afrondend stadium en in de komende maanden zal het format ook worden aangeboden aan andere regio's en bekabelaars.


---