Persbericht

Hoofdproductschap Akkerbouw

Stadhoudersplantsoen 12 Den Haag, 16 november 2006 Postbus 29739
2502 LS Den Haag
Tel. 070 - 370 83 21
Fax 070 - 370 84 44 AARDAPPELBEURZEN GOES EN EMMELOORD VAN START E-mail gzp@hpa.agro.nl

In de beurzenoverleggroep van donderdag 16 november is afgesproken dat de aardappelnoteringscommissies van de telersbeurzen in week 47 zullen trachten de eerste notering fritesgeschikte aardappelen op het bord te zetten. Beurs Goes (notering Zuid-Nederland) start op dinsdag 21 november en beurs Em- meloord (notering Noord-Nederland) start op donderdag 23 november.

Daarnaast is afgesproken dat de voorwaarden waaronder de notering tot stand komt ongewijzigd blijven. De notering blijft dus gebaseerd op vrije fritesgeschikte aardappelen met een onderwatergewicht van minimaal 360 gram. Eventuele bijkomende kosten zoals uitzouten/wassen maken geen deel uit van de notering en zijn voor rekening van de leverancier.

De basis van de notering wordt gevormd door via het HPA aan de noterings- commissies aangeleverde contracten. Ook de specificaties waaraan deze con- tracten moeten voldoen blijven onveranderd van kracht. Wel is in verband met de speciale omstandigheden afgesproken dat de specificatie "droog uit de schuur" wordt "uit de schuur".

Ten slotte is afgesproken dat in januari bekeken kan worden of de noterings- voorwaarden aangepast moeten worden. Dit is mede afhankelijk van het aantal contracten dat de komende weken aangeleverd wordt. Indien noodzakelijk zullen hierover in het beurzenoverleg dan nieuwe afspraken worden gemaakt.


---