Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 16 november 2006

Tweede Architectuurbulletin verschijnt deze week Het tijdschrift met prikkelende essays over architectuur

Het Architectuurbulletin van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) brengt tweemaal per jaar verhalen over het verleden, het heden en de toekomst van de ontworpen omgeving. Het zijn essays in tekst en in beeld; subjectieve betogen aangevuld met persoonlijke bespiegelingen over de architectuur. Kortom, essays over de betekenis die architectuur kan hebben.

Het tweede nummer van het Architectuurbulletin is opgedragen aan voormalig NAi directeur Aaron Betsky, die Rotterdam deze maand verruilde voor het Cincinnati Art Museum in de Verenigde Staten. De auteurs van dit Bulletin Amicorum hebben allen de afgelopen vijf jaar met Betsky samengewerkt: architecten over wie hij tentoonstellingen heeft gemaakt, historici waarmee hij heeft gepubliceerd en critici waarmee hij de degens kruiste. Auteurs als Winy Maas, Adriaan Geuze en Wouter van Stipthout snijden thema's aan die Betsky in de programmering van het Nederlands Architectuurinstituut op de voorgrond heeft geplaatst.

Aan bod komen beschouwingen over de toekomst van het Nederlandse polderlandschap en over nieuwe strategieën voor stedelijke vernieuwing, maar ook een reflectie op de vraag wat er nu zo goed is aan het Nederlandse ontwerp. De architectuurgeschiedenis wordt in kaart gebracht in de essays over haar eurocentrische blik en over de veronachtzaamde invloed van het Amerikaanse modernisme op de Nederlandse architectuur.

Het hart van het tweede bulletin wordt gevormd door een beeldessay van fotograaf Frank van der Salm. In zijn foto's weet hij een beeld op te roepen van de stad dat de kijker weliswaar bekend voorkomt, maar nog niet eerder heeft gezien. Hij toont een beeld dat tot nadenken stemt over de wijze waarop wij onze steden nu bouwen en vormgeven.

Abonnement en losse verkoop
Het bulletin wordt gedistribueerd door NAi Uitgevers en is in de losse verkoop verkrijgbaar voor EUR 13,50. Een abonnement kost EUR 43 (bij korting EUR 32). U ontvangt het Architectuurbulletin dan twee keer per jaar en kunt bovendien als Vriend het hele jaar gratis het NAi bezoeken.

Het Architectuurbulletin is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Bouwfonds MAB Ontwikkeling regio Zuid-West, HD Projectrealisatie BV en Dura Vermeer Groep NV.

---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Afdeling Marketing & Communicatie, tel 010-4401255, 4401235 of 4401271 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl

Publieksinformatie over Architectuurbulletin (met inhoudsopgave)

Meer over het NAi

Bezoekinformatie

Tentoonstellingen in het NAi

NAi activiteitenprogramma (lezingen, excursies, etc.)

Laatste verandering: vrijdag, 17 november 2006