Provincie Limburg

Aanleg fietspad Kleefseweg Gennep op zijn vroegst in 2008 Gedeputeerde Staten hebben een planning vastgesteld voor het aanleggen

van een fietspad langs de Kleefseweg (N291) tussen Ven-Zelderheide en de Duitse grens in Gennep. Daarmee wordt het laatste ontbrekende stuk van de fietsverbinding tussen Gennep en het Duitse achterland gerealiseerd. Op zijn vroegst zal er een nieuw fietspad zijn aangelegd in juni 2008. In de planning is ook een tijdpad opgenomen voor het maken van een keuze tussen een enkelvoudig of dubbel fietspad.

Voor de realisatie van het fietspad is er een planning opgesteld, met daarin de diverse noodzakelijke activiteiten om tot aanleg te komen. De planning gaat uit van minimale procedure- en doorlooptijden. Dit betekent dat er de nodige risicos bestaan op mogelijke vertragingen gedurende de voorbereiding. Uit de planning blijkt de vroegst mogelijke startdatum voor de uitvoering van de fietspaden medio januari 2008 is.

De procedures die mogelijk tot vertraging in de planning kunnen leiden, gelden met name voor de grondaankoopprocedure, de ruimtelijke ordeningsprocedure en de verkeersbesluitprocedure. Bij de minimale planning wordt uitgegaan van verwerving van grond zonder onteigeningsprocedures, een korte planologische procedure (artikel 19 procedure) en een verkorte verkeersbesluitprocedure. Dan is verder geen rekening gehouden mogelijke bezwaar- en beroepsprocedures.

Vertegenwoordigers van de Dorpsraad Ven-Zelderheide hebben gevraagd naar de voortgang van het aan te leggen fietspad langs de Kleefseweg (N291) tussen Ven-Zelderheide en Duitse grens in Gennep. Dit gebeurde in de Statencommissie 13 oktober 2006. Aan Provinciale Staten is vervolgens een planning toegezegd, waaruit de fasering en tijdsduur van de voorbereiding en uitvoering blijkt.

Gedeputeerde Staten hebben aangegeven alles in het werk te stellen om een zo kort mogelijke realiseringstermijn na te streven.

17-11-2006 10:17