Openbaar Ministerie

Onderzoek naar overlijden Frank van Oosten afgesloten

Den Haag, 17 november 2006

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft het onderzoek naar het overlijden van Frank van Oosten (38) uit Delft afgesloten.

De man is op zaterdag 15 april 2006 overleden in het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft ten gevolge van een hersenvliesontsteking. Uit sectie is gebleken dat een directe relatie te leggen is tussen de hersenvliesontsteking en het letsel dat Van Oosten een dag eerder had opgelopen (een oogkasfractuur). Die oogkasfractuur is het gevolg geweest van botsend geweld en zou goed passen bij een klap. Het zou ook veroorzaakt kunnen zijn door vallen of stoten.

Omdat Van Oosten zelf heeft verteld dat hij zou zijn geslagen, is de politie in het onderzoek uitgegaan van een misdrijf. Het politie-onderzoek is zeer uitgebreid geweest. De zaak is onder de aandacht gebracht bij het publiek middels diverse televisie-uitzendingen, krantenberichten en in het centrum van Delft zijn billboards geplaatst met een oproep voor getuigen. Er is een buurt- en passantenonderzoek gedaan, getuigen zijn gehoord, camerabeelden zijn uitgekeken en uiteindelijk heeft de politie een zogenaamde 'sms bom' verstuurd. Iedereen die in de vroege ochtend in het centrum van Delft aanwezig is geweest, heeft per sms een oproep van de politie ontvangen of zij iets gehoord of gezien hebben.

Helaas hebben al deze inspanningen van de politie niet tot het gewenste resultaat geleid. Niet is komen vast te staan dat Van Oosten ten gevolge van een misdrijf het letsel heeft opgelopen. Voorts heeft de politie geen verdachte(n) gevonden. Op dit moment zijn er geen mogelijkheden meer voor nader onderzoek. Als er nieuwe tips of aanwijzingen bij de politie zullen binnenkomen, zal het onderzoek worden hervat.

De familie van Frank van Oosten is hier inmiddels van in kennis gesteld.