Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Vier verdachten van inbraak opgepakt na achtervolging
Publicatiedatum: 17-11-2006 11:42:26

Terschuur/Didam - De politie Gelderland-Midden heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier mannen opgepakt die ervan worden verdacht te hebben ingebroken in Didam. De vier konden na een achtervolging uiteindelijk worden aangehouden op de Zelderseweg in Terschuur. Bij de achtervolging werden politiewagens uit Barneveld, Nijkerk, Ede en Wageningen ingezet en twee voertuigen van de verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten. De verdachten zijn allen afkomstig uit Amsterdam en tussen de 18 en 20 jaar oud.

Even voor één uur werd door de politie Noord- en Oost Gelderland verzocht uit te zien naar een groene Opel die betrokken zou zijn geweest bij een inbraak in een benzinestation in Didam. De wagen zou zijn weggereden over de A12 richting Arnhem. Kort na de melding werd de bewuste Opel ter hoogte van Ede rijdend aangetroffen waarop de achtervolging werd ingezet. De rit ging met hoge snelheid via de A30 richting Barneveld. Aan het eind van deze weg bleek de Opel tegen een stalen hek te zijn gereden en waren de inzittenden te voet gevlucht. Aan de hand van een getuige konden de vier even later alsnog worden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gewonden bij bedrijfsongevallen

Publicatiedatum: 17-11-2006 11:41:49

Ede - Een 41-jarige man uit het Duitse Emmerich is donderdagochtend in Ede gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De man had onder meer rugletsel opgelopen toen hij op een bouwterrein aan de Ketelstraat een raamkozijn op zich kreeg. Het kozijn (2.60 m hoog en 3 m lang) zou tijdens het stellen omgevallen zijn. Het slachtoffer is overgebracht naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei. Door de politie is de Arbeidsinspectie ingeschakeld.

Kootwijkerbroek - Bij een bedrijfsongeval in Kootwijkerbroek is donderdagmiddag een 61-jarige man uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer was tijdens werkzaamheden van het dak van een stal gevallen en kwam ongeveer 4 meter lager terecht. De Kootwijkerbroeker is met onder meer hoofdletsel onder politiebegeleiding naar het UMC in Utrecht gebracht. Ook de traumahelikopter was bij het ongeval ingezet. Over de toestand van het slachtoffer is op dit moment niets nader bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie neemt rijbewijs af na aanrijding

Publicatiedatum: 17-11-2006 11:41:06

Oosterbeek - De Renkumse politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingenomen van een 83-jarige automobilist uit Oosterbeek. De man was rond kwart voor één op de Van Toulon van der Koogweg in Oosterbeek met zijn auto tegen een geparkeerde wagen gebotst. Bij de aanrijding was niemand gewond geraakt. Wel werd de Oosterbeker na de aanrijding onwel waarop hij naar het ziekenhuis is gebracht. De Oosterbeker had tegenover de politie verklaard dat hij zijn voet van de rem was geschoten en per abuis het gaspedaal zou hebben ingetrapt. Daarbij botste hij tegen de auto van een 72-jarige man uit Doorwerth. De Doorwerther was op dat moment net bezig om de achterklep van zijn auto te openen en was ternauwernood aan de aanrijding ontsnapt. Omdat de politie twijfelt aan de rijvaardigheidscapaciteiten van de Oosterbeker is zijn rijbewijs ingevorderd. Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen zal een rijvaardigheidsonderzoek worden gelast. Door de politie was geen drankgebruik geconstateerd bij de Oosterbeekse automobilist.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dronken man aangehouden na mishandeling en bedreiging
Publicatiedatum: 17-11-2006 11:40:32

Ede - De Edese politie heeft donderdagochtend bij een opvanghuis in die stad een 47-jarige Edenaar aangehouden. De man zou personeel van het opvanghuis hebben bedreigd en mishandeld. Het personeel had de man kort daarvoor gesommeerd het tehuis te verlaten omdat hij in kennelijke staat van dronkenschap was. Daarbij had de Edenaar geweigerd en een medewerker bij de keel gegrepen en geslagen. Een ander zou hij met geweld hebben bedreigd. Gewaarschuwde agenten namen de Edenaar mee. De man is voor nader verhoor in verzekering gesteld. Door twee medewerkers van het tehuis is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto tegen boom: vrouw ongedeerd

Publicatiedatum: 17-11-2006 11:40:02

Oosterbeek - Een 74-jarige automobiliste uit Oosterbeek is donderdagochtend ongedeerd gebleven nadat ze op de Stationsweg in haar woonplaats tegen een boom was gereden. De vrouw was kort voor de aanrijding vermoedelijk onwel geworden en is wel ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde even voor elf uur. De auto van de Oosterbeekse is met aanzienlijke schade afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen aangehouden na geluidsoverlast

Publicatiedatum: 17-11-2006 11:39:29

Ede - Een negentienjarige jongen uit Ede is donderdagmiddag door de politie in zijn ouderlijk huis aangehouden wegens belediging van agenten. De jongen veroorzaakte rond kwart over drie geluidsoverlast waarna buurtbewoners bij de politie klaagden. Daarop brachten twee agenten een bezoekje aan de woning van de jongen en constateerden dat hij inderdaad luide muziek afspeelde. Toen de jongen daarover door de agenten werd onderhouden meende hij de agenten te moeten beledigen. De jongen werd toen aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Hij is later met een dagvaarding weer naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Controle-op-verzoek: 7 bekeuringen

Publicatiedatum: 17-11-2006 11:38:51

Nijkerk - Bij een verkeerscontrole op verzoek van buurtbewoners aan de Ds. Kuypersstraat in Nijkerk zijn donderdag zeven bekeuringen uitgedeeld. Het verkeershandhavingsteam controleerde in de ochtenduren tussen acht uur en kwart voor toen 75 passanten op snelheid met behulp van de Lasergun. Daarbij werden 2 snelheidsovertredingen geconstateerd. De vijf overige bekeuringen die werden uitgedeeld waren voor het rijden zonder gordel, rijden zonder helm, het rijden op een opgevoerde bromfiets, onverzekerd rijden op een bromfiets en het voeren van onjuiste verlichting.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053