Persbreichten Rijn & Venen, 11.50 uur

Utrecht, 17-11-2006

Baldadige jongeren aangehouden

KOCKENGEN Wegens baldadig gedrag zijn donderdagmiddag vijf jongeren uit Kockengen, in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar, aangehouden. Omstreeks 13.45 belden getuigen de politie dat jongeren een prullenbak aan de Dreef hadden opgeblazen. Aan de hand van de getuigenverklaringen kon de politie de verdachten aanhouden. De politie onderzoekt of de verdachten bij meer vernielingen betrokken zijn. Allen zijn in verzekering gesteld. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht.

Kind (7) aangereden op zebrapad

ABCOUDE Voor de ogen van zijn ouders is een 7-jarig jongetje uit Abcoude donderdagavond omstreeks 18.30 uur aangereden door een bestelbus, bestuurd door een 26-jarige plaatsgenoot. Het ongeval vond plaats op een zebrapad op de kruising van het Dokter van Doornplein, de Broekzijdselaan en de Amsterdamse Straatweg. Het kind liep pijn op aan zijn been. De beginnende bestuurder bleek te hebben gedronken. Ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 165 ug/l, terwijl beginnende bestuurders maximaal 88 ug/l mogen hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

MONTFOORT Een 51-jarige vrouw uit Nieuwegein is donderdagavond aangehouden wegens rijden onder invloed. Omstreeks 19.30 uur veroorzaakte de vrouw een aanrijding op de Bleek. Ze had niet door dat de weg een slinger maakte, raakte een opstaande rand en daarna een paal. Vervolgens reed ze nog zon 150 meter door met een krom wiel, tot een medeweggebruiker haar gebaarde te stoppen. De politie werd erbij geroepen en de vrouw bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau wees uit dat ze een alcoholgehalte had van 545 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

WOERDEN Een 35-jarige automobilist uit Den Haag is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden wegens rijden onder invloed. De man trok omstreeks 04.00 uur de aandacht van de politie omdat hij op de Rijksweg A12 slingerend reed. Toen de agenten naast hem gingen rijden, zagen ze dat hij met zijn mobiele telefoon bezig was. Ze gebaarden hem te volgen tot de Europabaan en lieten hem blazen. Hij bleek te veel te hebben gedronken en blies bij de ademtest 485 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.