Politieberichten Heuvelrug, 12.05 uur

Utrecht, 17-11-2006

Bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontrole

VEENENDAAL Aan de Prins Clauslaan controleerde de politie donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur op het naleven van de verkeersregels door weggebruikers.

Tijdens deze controle schreven de agenten 38 bekeuringen uit, onder meer voor niet kunnen tonen van het rijbewijs (9x), niet dragen van de autogordel (18x) en geen APK (2x).

Hennepkwekerij aangetroffen

VEENENDAAL Bij de politie kwam donderdag rond 09.00 uur de melding binnen van een mogelijke hennepkwekerij aan het Boutenspad. Agenten namen poolshoogte en kregen van de bewoner toestemming om in een schuur te kijken. Daar werden 105 wietplanten aangetroffen. De hennepkwekerij is vervolgens ontmanteld en de bewoner, een 43-jarige Veenendaler, werd aangehouden.

Alcoholcontrole
AMERONGEN In de nachtelijke uren van donderdag op vrijdag zijn door surveillerende agenten in het gebied van de Utrechtse Heuvelrug autobestuurders aan een blaastest onderworpen. Tien bestuurders konden zonder problemen doorrijden. Een elfde bestuurder had wel alcohol genuttigd. Deze man, een 53-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede, had 400 ug/l bij de uitslag van de ademanalyse. Proces-verbaal is hiervoor opgemaakt.