Ministerie van Defensie

17-11-2006 12:36

Politiediploma voor afghanen

Foto: ministerie van Defensie - Dertig cursisten rondden hun opleiding met goed gevolg af De eerste lichting van de Afghaanse Nationale Politie heeft, onder leiding van het politietrainingsteam Task Force Uruzgan, hun opleiding afgerond. De diploma-uitreiking vond woensdag 15 november plaats op Kamp Holland in Tarin Kowt.

Het Nederlandse Provinciaal Reconstructie Team begon de cursus met 38 kandidaten. Uiteindelijk ontvingen dertig van hen het certificaat uit handen van de politiechef in Uruzgan, generaal Mohammad Qasum. Ze waren de eersten van in totaal 1001 politiemensen die moeten worden opgeleid. Intussen hebben zich al 670 kandidaten aangemeld bij de politie in Tarin Kowt.

De opleiding duurde twee weken en bestond uit een militaire- en politionele component. Er waren militaire lessen in het gebruik van wapens en politielessen in verkeerscontrole, mensenrechten, geweldgebruik, opsporing en arrestatie. Tijdens het examen moesten de deelnemers een controlepost plannen en opzetten op de hoofdweg naar Tarin Kowt. Volgens de instructeurs van het politietrainingsteam wisten ze een veilige en operationele controlepost neer te zetten.

Foto: ministerie van Defensie - De cursisten kregen hun diploma uit handen van generaal Mohammad Quasum, hoofd van politie in Uruzgan Generaal Qasum sprak zijn nieuwe politiemannen toe. âMeer politie maakt Uruzgan tot een veiligere plek.â Als politiemannen vroeg hij hen zorg te dragen voor hun land en mensen. âDeel de geleerde lessen met nieuw personeel zodat ze een goede training krijgenâ.

Volgende week begint een volgende groep van honderd kandidaten op het trainingscentrum van de Afghaanse politie in Tarin Kowt.