Unicef



Persbericht

Unicef en Djoser winnen SponsorRing 2006

Den Haag, 16 november 2006. Djoser en Unicef hebben gisteravond tijdens de uitreiking van de SponsorRingen 2006 in de categorie Maatschappij de Ring gewonnen. De jury roemde het langdurige partnership van Unicef en Djoser.

Juryrapport
De jury koos voor Unicef in Djoser in de categorie 'Maatschappij' Andere genomineerden in deze categorie waren: Duinwaterbedrijf Zuid-Holland en Simavi, RVS en Stichting Doe Een Wens, Total Care Company en SOS-Kinderdorpen. De jury noemde de langdurige samenwerking tussen Djoser en Unicef eerlijk en transparant. Dat Djoser nadrukkelijk zegt met deze sponsoring geen eigen doelstellingen te hebben, sprak de jury erg aan. "In deze categorie geldt absoluut dat bescheidenheid de sponsor siert, maar schroom niet om hardop te zeggen dat dit iets sympathieks zal doen voor je eigen merk."

Unicef en Djoser
Djoser en Unicef Nederland werken al sinds 1993 succesvol samen. Kern van de samenwerking is dat Djoser haar reizigers en relaties betrekt bij het werk van Unicef. Djoser wil meehelpen aan de duurzame ontwikkeling van het land waar ze te gast zijn. Op reis zijn het de kinderen die het eerste contact met de bezoekers maken. Reizigers kunnen er voor kiezen Unicef te steunen door een vrijwillige bijdrage toe te voegen aan hun reisbedrag. Djoser verdubbelt het totaal door de reizigers gedoneerde bedrag.

Daarnaast bestaat de samenwerking uit het insteken van de Unicef-verkoopbrochure in het magazine van Djoser, beschikbaar stellen van vergaderruimte aan lokale vrijwilligers, plaatsen van Unicef-artikelen in publicaties van Djoser, verkopen van Unicef-producten in de reiswinkel van Djoser in Leiden, sponsoren van een reis voor vrijwilligers naar een Unicef-project in Tanzania en het enthousiasmeren van relaties voor een samenwerking met Unicef (b.v. Europeesche verzekering).

De doelstelling van Djoser is om met de hulp van Unicef een betere toekomst te realiseren voor kinderen in de landen waar Djoser reist. De focus ligt momenteel op Sri Lanka. Unicef zal met de donatie van Djoser 1544 Child Development Centers inrichten in 7 plantageregio's in Sri Lanka.

Djoser ziet het liefst dat het concept door de gehele reisbranche wordt overgenomen.

Unicef Nederland is zeer trots op de samenwerking met Djoser en ziet dit als een voorbeeldsamenwerking.