Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 46 2006

Raads,- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Raadsvergadering, donderdag 23 november, 19.30 uur.

Concept agenda


- Beëdiging leden rekenkamercommissie


- Vaststelling bestemmingsplan Molenhoek, Stationsstraat/Middelweg, perceel


- bloembollenbedrijf


- Plan van aanpak actualiseren bestemmingsplannen


- Plan van aanpak versterking VROM-taken gemeente Mook & Middelaar


- Schetsplannen herontwikkeling centrum Mook

Alle vergaderstukken zijn te vinden op onze website onder het kopje raadsinformatie

.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Generaal Gavinstraat 25 uitbreiden woonhuis

Aanvraag sloopvergunning

Sloopadres Omschrijving

Molenhoek:

Lindenlaan 63 sloop schuur

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147

..

Aanvraag kapvergunningen

Perceel
Omschrijving

Mook:

De Hove 15b 1 Lindeboom

Inzage: van 14 november 2006 t/m 28 november 2006

Inspraakmogelijkheden: door middel van zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.

Nadere informatie: bureau Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 024-6969157.

Vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij met toepassing van art. 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling hebben verleend van het geldende bestemmingsplan voor:


- het uitbreiden van het horecabedrijf Muldershofweg 5 (restaurant de Kombuis) te Plasmolen

Inzageperiode: het vrijstellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van woensdag 15 november 2006 t/m dinsdag 26 december 2006 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden;

Reactiemogelijkheden: Voor de mogelijkheid van bezwaar en beroep wordt dit vrijstellingsbesluit geacht deel uit te maken van het besluit waarop dit betrekking heeft, in dit geval de nog te verlenen bouwvergunning. Dit betekent dat pas bezwaar mogelijk is nadat deze bouwvergunning is verleend en bekend gemaakt. Bekendmaking geschiedt te zijner tijd door toezending aan de aanvrager en door publicatie van het besluit alsmede de datum van verzending ervan in het weekblad Regiodiek, onder de gemeentelijke informatierubriek Ter sprake.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969148

.

Mededeling omtrent ingediende zienswijzen

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken op grond van art. 3:18, vierde lid Algemene Wet Bestuursrecht bekend dat tegen hun voornemen om met toepassing van art. 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor het realiseren van twee geschakelde woningen op het perceel Heikantseweg 30 te Middelaar géén zienswijzen zijn ingediend

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969148

..

Collectieve Zorgverzekering voor minima

Heeft u geen aanvullende zorgverzekering of vindt u deze te duur? Heeft u een laag inkomen? Kunt u geen gebruik maken van een collectieve regeling? Dan kunt u misschien gebruik maken van de Collectieve Zorgverzekering voor minima.

De gemeente Mook en Middelaar en Zorgverzekeraar VGZ hebben hier samen afspraken over gemaakt. Zij geven mensen met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm de mogelijkheid om met korting een goede zorgverzekering te sluiten. Sinds 1 mei kunnen mensen met een bijstandsuitkering al gebruik maken van deze regeling. De regeling voor alle overige inwoners met een laag inkomen, gaat in op 1 januari 2007.

De voorwaarden


· U moet inwoner zijn van de gemeente Mook en Middelaar


· Uw inkomen mag maximaal 110% van de voor u geldende bijstandsnorm zijn; de hoogte van deze norm is afhankelijk van uw woon- en gezinssituatie


· Uw vermogen mag niet hoger zijn dan 5.180 voor een alleenstaande en 10.360 voor een alleenstaande ouder of echtpaar/samenwonenden. Bij deze regeling wordt de waarde van uw eigen woning in principe buiten beschouwing gelaten

Een aantrekkelijke verzekering
De gemeente Mook en Middelaar en de overige regiogemeenten in Noord Limburg hebben met Zorgverzekeraar VGZ een aantrekkelijk pakket afgesproken: de Zorg Compleet Verzekering.

Daarin zitten ook extra vergoedingen. Bijvoorbeeld voor tandartskosten, de aanschaf van een bril en fysiotherapie. Met dit pakket heeft u een goede zorgverzekering. U hoeft daarbij geen extra bijzondere bijstand bij de gemeente aan te vragen voor medische kosten.
Ook de premie is aantrekkelijk. Om welke concrete premiebedragen het gaat, is op dit moment nog onbekend omdat alle zorgverzekeraars pas eind november de premies kunnen berekenen. VGZ verleent een korting van 5% op de basisverzekering, en van 20% op het totale aanvullende pakket. Ook de gemeente draagt bij in de premiekosten voor mensen met een laag inkomen: ruim 85 per jaar per verzekerde.

Aanvragen
Wilt u in 2007 gebruik maken van de Zorg Compleet Verzekering, dan moet u vóór 1 december 2006 een aanvraag indienen. U kunt een aanvraagformulier opvragen bij de gemeente Mook en Middelaar, afdeling Sociale Zaken, telefoon (024) 69 69 111. Ook voor meer informatie kunt u met de afdeling Sociale Zaken contact opnemen.

..

Bijeenkomst Klankbordgroep Wmo

De Klankbordgroep Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) komt op donderdag 16 november aanstaande weer bijeen. De vergadering vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis en begint om 10.15 uur.