Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 17-11-2006

TILBURG, 17 november 2006

Politie houdt mannen aan voor huiselijk geweld

TILBURG Agenten hebben gisteravond even na 19.00 uur, op de Ringbaan Zuid, een 38 jarige Tilburger aangehouden, voor vernieling bedreiging en mishandeling. Zijn 40 jarige Tilburgse partner deed aangifte. De vrouw kreeg eerder op de dag, in hun woning in de wijk Heikant een woordenwisseling met de verdachte. Deze woordenwisseling ontaardde in een conflict waarbij de verdachte het slachtoffer tegen de grond duwde, huisraad vernielde en het slachtoffer woordelijk met de dood bedreigde. De officier van justitie verleende toestemming om de man buiten heterdaad aan te houden wat enkele uren later geschiedde. Op het bureau is de man in verzekering gesteld.

Vanmorgen om 01.20 uur, hebben agenten op de rijksweg A59 te Raamsdonk, een 37 jarige inwoner uit Tilburg aangehouden voor bedreiging en mishandeling van zijn 31 jarige vriendin. Het tweetal kreeg in de woning van de vrouw een woordenwisseling, wat uitmondde in een handgemeen. De man sloeg vervolgens het slachtoffer meerdere keren in het gezicht. Ook schopte hij haar tegen haar rug en buik. De kinderen van de vrouw, die op dat moment in de woning aanwezig waren, waren getuige van de mishandeling. Haar 13 jarige zoon kreeg tijdens het conflict ook een trap van de verdachte. Toen de vrouw de politie wilde bellen, dreigde de man haar te doden. Om kracht te zetten bij deze woorden pakte hij een mes en richtte de punt naar het slachtoffer. Toen hij de woning verliet werd de politie in kennis gesteld, die de man korte tijd later aan kon houden. Op het bureau is hij in verzekering gesteld

Man aangehouden na steekpartij

TILBURG In de Dovenetelhof heeft de politie gisteravond, tegen 19.00 uur, een 22 jarige inwoner uit Tilburg aangehouden voor poging tot doodslag. De Tilburger wordt ervan verdacht een 21 jarige plaatsgenoot, tijdens een conflict in een woning met een mes in de hand te hebben gestoken. Na melding troffen agenten in de woning het slachtoffer aan met een steekwond in zijn hand. Onderzoek wees uit dat de verdachte in dezelfde wijk woonachtig was. Wat er exact in de woning plaats gevonden heeft wordt onderzocht. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Teveel aan Bacchus geofferd.

TILBURG Agenten hebben gisteravond, kort na 20.00 uur, in een woning in de wijk Zorgvlied een 37 jarige Tilburgse automobiliste aangehouden voor het rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval. De vrouw had kort de aanhouding op het burgemeester van de mortelplein een aanrijding veroorzaakt. Tijdens het uitparkeren had ze twee geparkeerd staande autos geschramd. Na het ongeval stapte ze uit en liep weg. Gealarmeerde agenten stelden, met de getuige een onderzoek in en troffen de bestuurster thuis. Ze bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Op het bureau werd een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat ze bij 5 maal de toegestane waarna, namwelijk 1030 Ug/l, zijn 2,4 promille alcohol in haar bloed had. Uiteraard werd haar rijbewijs ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 13 uur mocht ze na verhoor huiswaarts keren.

Negen arrestaties bij preventieve fouilleeractie in Tilburg

TILBURG Agenten van het politieteam Binnenstad hebben gisteravond in de binnenstad van Tilburg een fouilleringactie in combinatie met een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 158 personen gefouilleerd en 104 autos gecontroleerd. Er werden negen personen aangehouden waarvan vijf voor het rijden onder invloed Verder werden er aanhoudingen verricht voor bezit van traangas, de opiumwet, een vonnis en een niet voldoen aan bevel of vordering.

Een 21 jarige Tilburger bleek tijdens de controle op de Spoorlaan, in bezit te zijn van 14 bolletjes en 10 gripzakjes vermoedelijk cocaïne en een zakje met bruine stof, vermoedelijk heroïne.

Een 24 jarige man uit Oosterhout werd even na 00.30 uur op de Paleisring aangehouden, nadat agenten tijdens de controle stuitte op een busje Cs-gas. De man had dit verboden wapen in een van zijn jaszakken.

Een 24 jarige Tilburger werd vanmorgen om 02.15 uur op het Willemsplein aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

Op diverse locaties, zoals Schouwburgring en Paleisring werden vijf automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. De uitslagen van de onderzoeken via het ademanalyseapparaat varieerden van 150 Ug/l tot 760Ug/l.

De Tilburgse politie fouilleert sinds november 2003 regelmatig preventief in het Tilburgse uitgaanscentrum en de gebieden op en rondom de Gasthuisring en de Besterdring. Deze gebieden zijn aangewezen als risicogebied. In de aangewezen gebieden fouilleert de politie a-selectief, wat betekent dat ze in principe iedereen fouilleert en geen onderscheid maakt op basis van uiterlijke kenmerken. De maatregel preventief fouilleren heeft als doel het aantal geweldsmisdrijven met wapens in Tilburg terug te dringen. Gemeente, Openbaar Ministerie en politie menen tevens dat er een preventieve werking van uitgaat.

Politie houdt twee koperdieven aan

TILBURG De politie heeft vanmorgen op verschillende locaties in de wijk Het Goirke, twee Bredanaren van 53 en 54 jaar aangehouden voor diefstal van koper. De politie kwam de mannen op het spoor nadat een oplettende getuige had gemeld dat een van de twee mannen met een breekijzer rondliep op de Ringbaan Noord te Tilburg. Gealarmeerde agenten troffen de man aan en stelden een onderzoek. Bij een bedrijfspand in de directe omgeving ontbraken diverse koperen wandbekledingplaten. De verdachte werd vervolgens ter plaatse aangehouden. Onderzoek wees verder uit dat de tweede verdachte een brandgang ingelopen was. In de brandgang troffen de agenten een deel van de platen aan. Na het spoor uitgelopen te hebben bleek het restant van de koperen platen op de achterplaats van een woning te liggen. In de woning werd vervolgens de tweede verdachte aangehouden. Beide mannen zij actieve veelplegers die volgens het
veelplegersprotocol op het bureau in verzekering gesteld werden. De 54 jarige verdachte heeft niet lang van zijn vrijheid kunnen genieten. Gistermiddag werd hij voor een ander feit in vrijheid gesteld. Enkele uren later liep hij dus opnieuw tegen de lamp.

Politie houdt snelheidscontrole rondom school

TILBURG Agenten van het politieteam Tilburg West hebben vanmorgen, tussen 08.00 uur en 08.30 uur, in de omgeving van de basisschool De Grote Beemd in de Spaarnewoudenstraat, een snelheidscontrole ingesteld. Genoemde locatie betreft een 30 km/uur zonegebied. In totaal kregen 6 automobilisten een bekeuring. De actie werd door de meeste ouders als een zeer waardevolle controle gezien. Zij complimenteerde de dienders met hun optreden.

De politie controleert intensief op naleving van die regels die sterk van invloed zijn op de veiligheid in het verkeer en waarvan is vastgesteld dat die een relatie hebben met verkeersongevallen en slachtoffers.

Gewonde bij kettingbotsing

TILBURG Bij een verkeersongeval op de Bredaseweg, waarbij vier autos betrokken waren, raakte gistermiddag om 17.15 uur, een 39 jarige automobiliste uit Tilburg gewond. Met nekletsel is het slachtoffer overgebracht naar het Elisabethziekenhuis te Tilburg.

Het slachtoffer reed met haar auto over de Bredaseweg in de richting van Tilburg. Achter haar reed een 33 jarige Tilburgse automobilist. Door de noodzaak van het verkeer stopte het slachtoffer. De 33 jarige Tilburger zag dit te laat waardoor een aanrijding niet meer voorkomen kon worden. De Tilburger kwam met de voorzijde in aanrijding tegen de achterzijde van de auto van het slachtoffer. Door de klap schoot de auto van de vrouw door waardoor ze op haar voorganger botste die op zijn beurt ook weer door schoot.

Auteur: Desiree Brabers