Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

Den Haag, 17 november 2006

Klantenbestand E-part overgenomen door elektriciteitsleverancier Anode

Elektriciteitsleverancier Anode neemt het klantenbestand van E-part over. Dit klantenbestand stond te koop nadat de NMa vorige week besloot de vergunning van E-part voor de levering van elektriciteit in te trekken. E-part voldeed niet meer aan de eisen die gelden voor een energieleverancier die aan consumenten levert. Alle 451 voormalige klanten van E-Part krijgen inmiddels hun elektriciteit geleverd door Anode.

Als gevolg van de intrekking van de vergunning van E-part trad een zogenaamde "noodprocedure" in werking. Deze procedure heeft er voor gezorgd dat de klanten van E-part na de intrekking van de vergunning gewoon stroom bleven ontvangen. Nu het klantenbestand van E-part is overgenomen, is deze noodprocedure afgelopen. De NMa heeft geconstateerd dat de noodprocedure succesvol door alle betrokken bedrijven is uitgevoerd.

Anode is een nieuwe leverancier van elektriciteit. Op 15 november jl. heeft de Directie Toezicht Energie (DTe) van de NMa een vergunning aan Anode verstrekt. In dit vergunningbesluit is extra aandacht besteed aan het feit dat Anode een klantenbestand heeft overgenomen met verschillende klanten die al geruime tijd problemen hadden met energieleverancier E-part. DTe heeft daarom als extra voorwaarde in de vergunning gesteld dat Anode deze klachten snel oplost. Anode zal de voormalige klanten van E-part nu zo spoedig mogelijk per brief inlichten over de verkoop en de gevolgen daarvan. Indien de overgenomen klanten toch liever naar een andere leverancier gaan, kunnen zij zich met een opzegtermijn van dertig dagen aanmelden bij de leverancier van hun keuze.

Informatie over wat er precies gebeurt nadat een leveringsvergunning wordt ingetrokken, is te vinden op de website van ConsuWijzer (www. consuwijzer.nl) . ConsuWijzer is het gezamenlijke consumenteninformatieloket van de NMa, OPTA en de Consumentenautoriteit