Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer aangehouden na vernieling en mishandeling
Publicatiedatum: 17-11-2006 14:57:04

Arnhem - Op de Luthersestraat in het centrum van Arnhem heeft de politie vrijdagochtend vroeg een achttienjarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van vernieling en mishandeling. De jongen zou bij een gebouw nabij het Nieuwe Plein een ruit vernield hebben. Ook zou hij een horecaportier van een zaak in het uitgaanscentrum hebben mishandeld. De portier was daarbij niet gewond geraakt. Surveillerende agenten zagen kort na het voorval enkele knapen wegrennen en wisten even later de achttienjarige Arnhemmer te achterhalen. Die werd aangehouden en is in verzekering gesteld. Door de portier is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeersruzie loopt uit de hand: automobilisten aangehouden
Publicatiedatum: 17-11-2006 14:56:26

Arnhem - Na een uit de hand gelopen ruzie op de Schagenstraat in de Arnhemse wijk Elderveld heeft de politie donderdagochtend twee automobilisten aangehouden. Het gaat om een 21-jarige Arnhemmer en een 33-jarige man uit Ede. De twee kregen het met elkaar aan de stok na een verkeerssituatie, waarbij de Edenaar vond dat hij werd afgesneden door de Arnhemmer. De Edenaar zou daarop de Arnhemmer hebben klem gereden om hem op zijn rijgedrag aan te spreken. Vervolgens zou hij op de wagen van de Arnhemmer hebben geslagen. Ook sneuvelde de buitenspiegel van de Arnhemse automobilist doordat de Edenaar die zou hebben vastgepakt terwijl de Arnhemmer van schrik achteruit reed. De Edenaar betichtte de Arnhemmer er vervolgens van dat die op hem zou hebben ingereden. Buurtbewoners waarschuwden daarop de politie die vervolgens beide bestuurders aanhield. Na overleg met justitie zijn beide automobiliste later weer heengezonden. De twee hadden het inmiddels weer bijgelegd en zouden de schade onderling regelen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Halt na vernieling in lijnbus

Publicatiedatum: 17-11-2006 14:55:47

Arnhem - Een vijftienjarige Arnhemmer hangt een alternatieve straf boven het hoofd in verband met vernieling. De knaap werd omstreeks kwart over twee door personeel van Connexxion betrapt toen hij een zitting zou hebben beklad in een lijnbus op de Utrechtsestraat. De knaap werd aan de politie overgedragen en bekende de vernieling. Daarna is de jongen weer vrijgelaten. De zaak is voor verdere afdoening overgedragen aan bureau Halt van justitie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Tientallen boetes bij verkeerscontroles

Publicatiedatum: 17-11-2006 14:55:09

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdag bij verkeerscontroles op verschillende plaatsen 40 bonnen uitgedeeld. Gedurende de ochtend en middaguren werd gecontroleerd op de Westervoortsedijk, Rosendaalseweg en Johan de Wittlaan. Het merendeel van de bekeuringen was voor snelheidsovertredingen (15 keer). Hoogst gemeten snelheid was 80 km/u op de Johan de Wittlaan, waar maximaal 50 gereden mag worden. Nog eens tien automobilisten kregen een bon omdat ze zonder gordel reden. De overige bekeuringen waren voor diverse andere verkeersovertredingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---