BredeSchoolNet


Stormloop op subsidie accommodaties

vrijdag 17 november 2006

575 aanvragen voor BredeScholen en 346 voor sportaccommodaties. Het aantal subsidieaanvragen voor de regeling Stimulering aanpassing huisvesting brede scholen en aanpassing sportaccommodaties is overweldigend.

Op bijna duizend aanvragen voor multifunctionelesportaccommodaties had niemand gerekend. De regeling Stimulering aanpassinghuisvesting brede scholen en aanpassing sportaccommodaties is bij lange naniet genoeg om aan alle verzoeken te voldoen. Het budget voor BredeScholen (36miljoen euro) is toereikend voor 160 aanvragen. Met het geld voor sportaccommodaties(10 miljoen euro) kunnen 37 aanvragen worden toegewezen.

De aanvragen voor BredeScholen gaan over het geschikt makenvan het gebouw voor naschoolse opvang, buurtwerk, peuterspeelzaal en naschoolseactiviteiten, waaronder sport.

De aanvragen voor sportaccommodaties gaan vooral over aanpassingenvan het gebouw voor buurtwerk, naschoolse opvang en naschoolse activiteiten.Het kan gaan om een aanpassing van de kantine, de kleedkamers, het inrichtenvan een studieruimte, of het aanleggen van een vloer of kunstgrasveld datgeschikt is voor meerdere doeleinden. Aan de sportprojecten betalen degemeenten heftig mee. Samen steken de gemeenten 64,5 miljoen euro in desportprojecten, bovenop de 10 miljoen euro van VWS.

Het agentschap SenterNovem heeft in oktober 2006 debeoordeling van de subsidieaanvragen afgerond. Aanvragen die aan het doel vande regeling voldoen, zijn evenwichtig verdeeld over vier categorieën vangemeenten. Dit om te voorkomen dat bijvoorbeeld alleen grote steden voortoewijzing in aanmerking zouden komen.

> Nieuwslijst

BredeSchool.nl nieuws

"Geachte Minister van Jeugd"

Dankzij voetbal meer respect

Stormloop op subsidie accommodaties

Haagse sporttuin moet navolging krijgen

Thema huisvesting

Steeds vaker wonen partners van de brede school samen in één gebouw. De totstandkoming, en de afspraken over beheer en exploitatie ervan, blijken vaak lastig. In dit thema staat alle informatie en verwijzingen over huisvesting, beheer en exploitatie bij elkaar.