Gemeente Duiven


Bijzondere bijstand chronisch zieken, ouderen en gehandicapten 2006
---

Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen met een minimuminkomen in 2006 kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van EUR 200,-. Deze bijdrage is bedoeld als een tegemoetkoming in de verborgen kosten die te maken hebben met ziekte, handicap of ouderdom. Dit zijn vaak kosten die moeilijk aantoonbaar zijn, maar die het leven van deze personen duurder maken. U kunt hierbij denken aan: hogere telefoon- en portokosten, extra kosten in verband met energieverbruik, extra kosten in verband met klusjes in en rondom huis enzovoort.

Als u denkt in aanmerking te komen, vraag deze vergoeding dan aan. Hiervoor gebruikt u een speciaal aanvraagformulier. Leest u dan eerst de folder die erbij hoort. Hierin staan de voorwaarden waaraan u moet voldoen. Formulier en folder kunt u elke werkdag tussen 9.00 en 12.30 uur afhalen bij de balie van de afdeling Maatschappelijke Zorg en Arbeid (Maza) op het gemeentehuis van Duiven.

Als u meer wilt weten, kunt u elke werkdag tussen 9.00 en 10.00 uur bellen met de afdeling Maza. Het telefoonnummer is (0316) 279 180.