Politie Hollands Midden

Datum: 17 november 2006

Lisse Controle gedragsregels

De politie heeft naar aanleiding van klachten vrijdagmorgen 17 november een controle gedragsregels verkeer gehouden op de Heereweg. Meerdere personen hadden aangegeven dat zowel fietsers- en bromfietsers vanuit de richting van Hillegom aan de verkeerde kant van de weg rijden. Drie fietsers werden hiervoor bekeurd. Daarnaast werden nog negen bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van de juiste fietsverlichting.

Valkenburg / Leiden Aanhouding veroorzaker aanrijding De politie heeft vrijdagmiddag 17 november een 53 jarige man in zijn woonplaats Leiden aangehouden. De man reed rond 13.00 uur bij een autowasplaats aan de Voorschoterweg in Valkenburg tegen een geparkeerde auto van een 27 jarige man uit Noordwijk. Er ontstond door de aanrijding lichte lakschade. Een getuige zag de Leidenaar uitstappen, naar de schade kijken en vervolgens wegrijden. Aan de hand van het kenteken wist de politie al snel de veroorzaker aan te houden. Hij bekende en krijgt een proces-verbaal voor het doorrijden na aanrijding.

Leiden Man raakt bekneld bij ongeval met vrachtwagen

Een 59 jarige man uit Lelystad is vrijdagmorgen 17 november rond 07.30 uur bij een ongeval op een bedrijfsterrein aan de Flevoweg gewond geraakt. De man raakte bekneld tussen zijn eigen vrachtauto en een vuilcontainerbak die daar stond. Hij werd door de brandweer uit zijn benarde bevrijd. De man werd na reanimatie overgebracht naar het LUMC. De politie heeft hem nog niet kunnen horen over de toedracht van het ongeval, die niet bekend is.

Alphen aan den Rijn Inbraak bij bakkerij

Vrijdag 17 november even voor 02.00 uur is ingebroken in de bakkerij op winkelcentrum De Herenhof. De politie kreeg een melding van een getuige die wakker werd van geluiden, en later twee personen in de winkel zag lopen. De ruit van de voordeur bleek ingeslagen te zijn, waarna men binnen wist te komen. Na een zoekslag in de nabije omgeving werd een 55 jarige Amsterdammer aangehouden. Op de grond vlakbij de auto van de verdachte werden diverse producten uit de bakkerij aangetroffen en inbeslaggenomen. Kort na de aanhouding van de Amsterdammer werd een 37 jarige Alphenaar bij de Herenhof aangehouden. De woninginbrakenteam van de politie Rijn- en Veenstreek stelt een nader onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

-------------------------------------------- einde middagberichten ------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --