Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda

BREDA, 17 november 2006

Inbreker aangehouden dankzij burgers

BREDA: Dankzij twee oplettende burgers heeft de politie donderdagmiddag om 17:00 een 25-jarige Bredase inbreker kunnen aanhouden.

De twee zagen dat de verdachte probeerde in te breken in een woning aan de Mastbosstraat. Het slot was al van de deur af, maar de verdachte rende weg toen de burger, een 21-jarige Bredanaar, hem confronteerde. Hij rende weg in de richting van de Vloed, waar hij zich achter een tuinhek verschool. Dit werd echter gezien door de getuige, die de man opnieuw confronteerde.

De andere getuige was in haar auto achter de twee aangereden en waarschuwde ondertussen de politie. Bij het tuinhek bedreigde de verdachte de 21-jarige Bredanaar met een baksteen en een schroevendraaier. Het bleef daar niet bij, want de verdachte probeerde vervolgens de man te steken met de schroevendraaier. De getuige kon dit afweren, maar raakte daardoor wel gewond aan zijn arm. Hij rende hierop weg en verloor daarbij zijn mobiele telefoon. Deze werd door de verdachte meegenomen, die weer richting Mastbosstraat rende.

De politie kwam ter plaatse en kreeg een duidelijk signalement van de twee getuigen. Dit werd via de portofoon verspreid, waarop twee agenten die in de Zuilenstraat reden iemand zagen die precies aan het signalement voldeed. Zij controleerden de man en vonden een schroevendraaier en een mobiele telefoon. Die bleek later van de 21-jarige te zijn. Hierop werd de verdachte aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Aanhouding levert documenten op

BREDA: De politie kreeg vrijdagmorgen rond 00:30 uur een melding dat er een zwerver lag te slapen in een galerij op de Middellaan. Agenten namen polshoogte en vroegen de zwerver ook naar zijn naam. Navraag bij de meldkamer, leerde dat 40-jarige zwerver nog drie boetes open had staan. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Toen de man geen identiteitsdocumenten bij zich had, werd zijn rugtas doorzocht. Daar kwamen een aantal interessante zaken uit. Waaronder een OV-jaarkaart, sleutelbos en NS-jaarkaart. Een aantal van de vondsten heeft de politie kunnen matchen aan aangiften personen die hun documenten als vermist hadden opgegeven. De politie kan niet bewijzen dat de zwerver de spullen gestolen heeft. Hij blijft echter nog wel drie dagen in hechtenis, dit in plaats van het betalen van de openstaande boetes. De politie adviseert om altijd aangifte te doen wanneer u belangrijke documenten bent kwijtgeraakt.

Eenzijdige aanrijding

ETTEN-LEUR: Vanochtend is een 23-jarige inwoner van Wernhout gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed in zijn personenauto over de Ettensebaan in Zundert, in de richting van Etten-Leur. In de bocht waar de Ettensebaan overgaat in de Zundertseweg raakte betrokkene de macht over het stuur kwijt waardoor hij frontaal tegen een boom botste. De boom stond links van de weg. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In de loop van de dag is hij naar huis gegaan.

Winkeldievegges aangehouden

BREDA: Vrijdagmiddag om 14:00 uur zijn twee Bredase meisjes (13 en 14 jaar) aangehouden wegens winkeldiefstal. Ze werden door personeel van een winkel op het Valkeniersplein gesnapt toen ze met niet betaalde goederen de winkel waren uitgelopen. De meisjes bleken ook nog producten bij zich te hebben die gestolen waren in een andere winkel. In totaal gaat het om een bedrag van ruim vijftig Euro. De politie heeft de meisjes aangehouden. Na contact met de ouders, worden de meisjes doorgestuurd naar HALT.

Aanhouding voor belediging

BREDA: Een 46-jarige Bredanaar is vrijdagmorgen om 00:30 uur in de Torenstraat aangehouden wegens belediging. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, vond het nodig om twee politiemensen een ziekte te verwensen. Hij is overgebracht naar het bureau. Na verhoor heeft de man een proces verbaal gekregen en is op vrije voeten gesteld.

Auteur: Manfredi Mauro