Provincie Limburg

Provincie Limburg en Simpelveld gaan voor verhoging leefbaarheid! Vandaag hebben burgemeester H. Bogman en gedeputeerde H. Vrehen van de

Provincie Limburg het Afsprakenkader Vitale kernen en buurten ondertekend. Hierin maken Provincie en gemeenten afspraken over de leefbaarheid van de gemeente. De projecten waar Simpelveld zich te komende tijd op gaat toeleggen zijn bijvoorbeeld het Centrumplan en Vroenkuilerweg. De gemeente heeft reeds 1.400.000,- ontvangen voor leefbaarheidsprojecten.

Iedereen is gebaat bij een goede leefbaarheid van hun wijk of kern. De verantwoordelijkheid ligt hierbij echter bij de burgers en gemeenten. Wij ontvangen daarvan graag goede initiatieven. De Provincie Limburg helpt en begeleidt om deze initiatieven tot een succes te maken, aldus gedeputeerde Vrehen.

Voorafgaand aan de ondertekening heeft gedeputeerde H. Vrehen samen met burgemeester en wethouders een bezoek gebracht aan verschillende leefbaarheidsprojecten in de gemeente: woningbouwproject Groeneboord, Welzijnsmedischcentrum Bocholtz en de Brede School te Bocholtz.

17-11-2006 13:35