2e persbericht van vrijdag 17 november 2006

Eindhoven, 17-11-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt chauffeur aan na ruzie in het verkeer

De politie heeft vrijdag rond 9.00 uur op de John F. Kennedylaan een 37-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. Hij stond met zijn vrachtwagen voor het stoplicht bij de kruising Sterrenlaan/Winston Churchillaan. Hier gooide hij een zakje met afval uit zijn vrachtwagen. Een 36-jarige automobilist uit Kasterlee (B) sprak de man hierop aan. Toen het licht op groen sprong en ze door konden rijden, kwam de vrachtwagen heel dicht achter de auto van de Belg rijden. De man uit Etten-Leur bleef maar seinen met groot licht. Even later moest de Belgische man op een kruising stoppen. De vrachtwagenchauffeur stapte uit zijn auto en begon tegen het raam van de bestuurder te slaan. Ook schopte hij tegen het autoportier aan. De vrachtwagenchauffeur moest mee naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling

De politie heeft vrijdag rond 13.00 uur op de Ennemaborg een 22-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij zat als bijrijder in een bestelbus toen hij twee jongens zag fietsen over de Karel de Grotelaan. Hij riep het één en ander naar de twee 15-jarige jongens uit Eindhoven. Toen de twee jongens hierop reageerden, stapte hij uit de bus en duwde één van de jongens van zijn fiets. De andere jongen pakte de man van achteren vast. De man draaide zich om en kneep de keel van deze jongen dicht. Toen een voorbijganger zich er mee bemoeide, liet hij de jongen los. Even later zagen de jongens de bus waar de man in zat op de Ennemaborg staan. Thuis vertelden zij wat hun was overkomen. Een oudere broer van één van de jongens ging met een vriend naar de plaats waar de mannen aan het werk waren. Daar werden zij door de 22-jarige man met een steigerhamer bedreigd. Ondertussen was de gewaarschuwde politie ook in de straat aangekomen. Zij hebben de man meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Deurne: Inbraak in winkel

Tussen donderdag 19.00 uur en vrijdag 8.45 uur is ingebroken in een winkel aan de Kerkstraat. De achterdeur werd open gebroken. Uit de winkel werden onder meer een koffiezetapparaat, een DVD-speler en een MP3 speler weggehaald.

Nuenen: Politie houdt man aan voor mishandeling

De politie heeft vrijdag rond 14.00 uur een 41-jarige man in zijn woning in Nuenen aangehouden. Een 20-jarige man uit Nuenen reed rond 13.30 uur met zijn auto over de rotonde van de Smits van Oyenlaan. De 41-jarige verdachte reed daar ook met zijn auto en hij zou daar geen voorrang van de andere man hebben gekregen. Hierop werd hij zo kwaad dat hij de auto van de 20-jarige man tot stoppen dwong. Hierbij raakten beide autos beschadigd. Toen de 20-jarige man het raampje van zijn auto opendraaide, werd hij door de verdachte vol op zijn oog geslagen. Daarna stapte deze weer in zijn auto en reed weg. Omdat het slachtoffer het kenteken had genoteerd, kon de politie de man in zijn woning aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.