Gemeente Hengelo

Vrijwilligers gezocht voor Mentoringproject

Het Mentoringproject voor vmbo-leerlingen in Hengelo start op 1 januari 2007. Het project richt zich op de drie Hengelose Scholengemeenschappen: De Grundel, OSG en Twickel. Met dit project wil de gemeente het aantal voortijdige schoolverlaters verminderen en de doorstroming naar vervolgonderwijs van vmbo-leerlingen verbeteren. Hiervoor is de inzet van externe mentoren nodig.

Externe mentor

Met een externe mentor wordt iemand bedoeld die naast de reguliere schoolmentor een leerling begeleidt. Iemand die zijn of haar werk- en levenservaring inzet om een leerling te helpen bij het beantwoorden van vragen die tijdens de opleiding opkomen. Persoonlijke begeleiding van een uur in de week kan een leerling motiveren en stimuleren om een diploma te halen.

Vrijwilligers

Het project heeft geen bestaan zonder vrijwilligers. Daarom zoekt de gemeente naar mannen en vrouwen uit het bedrijfsleven of de non-profit sector, die hun eigen werk- en levenservaring willen inzetten. Maar ook studenten zijn heel geschikt vanwege hun studie-ervaring. Lees de folder voor meer informatie.

Een steun in de rug

Bent u een enthousiaste coach en kunt u goed omgaan met jongeren? Kunt u adviseren, stimuleren, ondersteunen en begeleiden? Denkt u een goede bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een leerling? Dan bent u de aangewezen persoon! U krijgt hierbij begeleiding en trainingen van de Stichting Educatieve Ondersteuning Medulla.

Informatieavond

Er is een informatieavond op maandag 18 december 2006 van 19.30 - 21.00 uur in het Historisch Museum 'Oald Hengel' aan de Beekstraat 51 te Hengelo. Deze informatieavond is bedoeld voor alle vrijwilligers die zich hebben opgegeven. Maar ook mensen die zich nader willen oriënteren, zijn van harte welkom. U kunt dit aangeven op het aanmeldingsformulier, of mail naar m.knispel@hengelo.nl. Kijk op www.oaldhengel.nl voor de routebeschrijving.