Lensink van berkel comm.

'Voor de Chef met Lef': Voor wie durft te koken

'Begerenswaardig badeendje' bereid op een badkuip

Amersfoort, 17 november 2006 - Een combinatie van hilarische anekdotes, heerlijke gerechten, prachtige eigen fotografie. Dat zijn de ingrediënten van het nieuwe en spraakmakende kookboek 'Voor de Chef met Lef' van Arnoudt Geerars. Ruim twee jaar lang heeft Arnoudt Geerars een wekelijkse kookrubriek in het Utrechts Nieuwsblad, het Dagblad Rivierenland, het Veluws Dagblad en de Amersfoortse Courant verzorgd. Nu komt hij met een unieke bundeling van alle gerechten. Vandaag is zijn boek feestelijk gepresenteerd in restaurant Tot 2007 in Amersfoort. Sterrenkok Jon Sistermans overhandigde het eerste exemplaar.

De leukste en lekkerste anekdotes met recepten zijn verzameld in dit boek, van begin tot eind gemaakt door de auteur zelf. Het bijzondere aan dit boek is dat het een leesboek en kookboek ineen is.
Arnoudt: 'Het is niet een boek dat uitlegt hoe het precies moet, maar een boek dat uitdaagt en prikkelt. Vooral het 'durven koken' staan in dit boek centraal. Fouten mogen gemaakt worden. Sterker nog, de imperfectie geeft juist de charme aan een gerecht. Bovendien heb je voor de volgende keer een mooi verhaal om te vertellen. En dat wil ik uitdragen. Bij dit kookboek gaat het gewoon om het doen en de lol in het doen.'

Geen grammen, deciliters en minuten
Het is een boek zonder remmingen en beperkingen. De auteur weet als geen ander dat creativiteit zich alleen in vrijheid kan ontplooien. In dit boek dus geen grammen, deciliters en minuten. Nee, in dit boek draait het om frivoliteit en experimenteren. Alles wat eten leuk maakt staat in dit bijzondere boek beschreven en geïllustreerd.

Restaurant Tot 2007 heeft op deze middag een tweetal recepten uit 'Voor de Chef met Lef' klaargemaakt. Als voorproefje bereidde Arnoudt eigenhandig het 'begerenswaardig badeendje' op een badkuip gevuld met jongedames. Andere opvallende titels die terug te vinden zijn in het boek zijn onder andere 'een lekkere boerentrien moet rijpen', 'van burengerucht tot burengerecht...' en 'in de woeste greep van de wilde wulk'.

Noot voor redactie,