Gemeente Leeuwarden

Logo LFB Logo LFB

Ik en de Samenleving en de Samenleving met Mij

Bron: Ik en de Samenleving (17-11-2006) Landelijke Federatie Belangenverenigingen (LFB), een organisatie vóór en dóór mensen met een verstandelijke beperking is begonnen met een project in de wijk Camminghaburen.
Het project
"Ik en de Samenleving" is bedoeld om de eenzaamheid en verveling van mensen in de samenleving terug te dringen en de beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking te veranderen. Nu de Wmo eraan komt, gaan we ervoor dat iedereen in de wijk mee gaat doen als volwaardige burgers. Meedenken, Meedoen en Meebeslissen moet voor iedereen vanzelfsprekend worden.

Ontstaan project
"Ik en de Samenleving en de Samenleving met Mij", is een uniek project van de Landelijke Federatie Belangenverenigingen, regionaal steunpunt Noordoost in Wolvega. Een organisatie vóór en dóór mensen met een verstandelijke beperking. Willem Kwakkel, medewerker van de LFB, is samen met coach Rietje Oomen de grondlegger van bovengenoemde project. In de regio Noordoost zal het project plaatsvinden in o.a. Leeuwarden.

Wat gaan we doen?
Er worden door bewoners wijkbijeenkomsten georganiseerd in de wijk Camminghaburen, om mensen bewust te maken van elkaar en hun eigen omgeving. Er worden interviews gehouden met bewoners over de beeldvorming en integratie van mensen met een beperking in de wijk. Ook komt er een bijscholing voor mensen, om samen te leren over o.a. de Wmo, en zo de beeldvorming en de eenzaamheid om te buigen in de goeie richting.