Partij voor de Dieren


17-11-2006
Megabillboard van 116 m2 Partij voor de Dieren langs A1 bij Muiden Amsterdam, 17 november 2006 - De Partij voor de Dieren heeft vandaag langs de A1 ter hoogte van hoogwerker verhuurbedrijf Instant Holland het grootste megabillboard van deze verkiezingscampagne geplaatst. Het billboard dat 116 m2 groot is (20 meter breed en 5,8 meter hoog), bevat de oproep nu partij te kiezen voor de dieren en een foto van Marianne Thieme. Karen van Holst Pellekaan, lijstduwer van de Partij voor de Dieren, heeft het billboard vanmiddag onthuld samen met Esther Ouwehand, kandidaat-kamerlid voor de partij.

Het idee voor het megabillboard ontstond naar aanleiding van de Roadmovie* die de Partij voor de Dieren eerder lanceerde op het internet. In deze Roadmovie werd door fotoshoppers de grootste virtuele verkiezingscampagne in beeld gebracht. Dat bracht de eigenaar van Instant Holland samen met Hans van der Zant en Landa Baan op het idee niet alleen virtueel de grootste verkiezingscampagne te laten voortbestaan, maar om écht het grootst denkbare megabillboard te sponsoren dat vanaf morgen operationeel zal zijn.

Eerder claimde de SGP het grootste verkiezingsbord te hebben met 21m2. Dat geclaimde record is nu dus ruim vervijfvoudigd door de Partij voor de Dieren.

De inzet van het megabillboard is onderdeel van een campagne-offensief dat de Partij voor de Dieren tenminste 5 zetels moet gaan opleveren. Deze week worden 1,5 miljoen verkiezingskranten van de Partij voor de Dieren verspreid over heel Nederland. Vanaf dit weekend zal ook de radioreclame van de Partij voor de Dieren met Kees van Kooten, Karen van Holst Pellekaan, Martin Gaus, Charlotte Mutsaers, Mensje van Keulen, Ivo de Wijs en Marianne Thieme geïntensiveerd worden op radio
1, 2, 4, SKY, Arrow en Q Music.

Maandag zal de Partij voor de Dieren in een grote advertentie lezers van het dagblad Metro oproepen een brief aan koningin Beatrix te schrijven over hun zorgen met betrekking tot de dieren. De gebundelde brieven zullen door Marianne Thieme op 24 november aangeboden worden op Paleis Noordeinde, wanneer de nieuwe fractievoorzitters worden geconsulteerd door de koningin.
Nu de Partij voor de Dieren niet meer weg te denken is uit de peilingen, wordt de kans steeds groter dat Nederland de wereldprimeur krijgt van de eerste Partij voor de Dieren die in een nationaal parlement gekozen gaat worden. Inmiddels zijn er ook partijen voor de dieren opgericht in België, Frankrijk, Engeland, Spanje en Duitsland. Andere landen volgen.

Foto's: www.robvoss.nl