Gemeente Venray


17 november 2006

Parkmanagement Venray dichterbij

`samenwerking als gezamenlijke inkoop van (duurzame) energie behoort tot de mogelijkheden'

Het college van B en W stelt de raad voor om EUR90.000 beschikbaar te stellen voor de oprichting en het deelnemen in de parkmanagement organisatie voor de bedrijventerreinen in Venray en omgeving. Gestart wordt met de bedrijventerreinen Smakterheide en Keizersveld. Daarnaast stimuleren de provincie Limburg, de Kamer van Koophandel Limburg-Noord en de Limburgse Werkgeversvereniging deze ontwikkeling in het Venrayse. Zij hebben voor dit traject toezeggingen gedaan of het geld gereserveerd.

Basis voor het financieringsvoorstel aan de raad is het businessplan. Dit businessplan is het resultaat van gesprekken met afvaardigingen uit het bedrijfsleven en de bovengenoemde betrokken partijen. In het businessplan, dat de gemeente samen met NV Industriebank LIOF heeft opgesteld, wordt een voorschot genomen op de activiteiten waarmee parkmanagement zich kan bezig houden. Zo bestaat er tussen gemeente en betrokken ondernemers al een nauwe samenwerking op het gebied van verkeer en veiligheid. Deze activiteiten worden in het parkmanagement overgenomen. Daarnaast behoren projecten als gezamenlijke inkoop van bijvoorbeeld energie of vervoersmanagement tot de mogelijkheden. De parkmanagement organisatie heeft hierin zijn eigen verantwoordelijkheid.

De gemeente Venray neemt de komende drie jaar jaarlijks met gemiddeld EUR30.000 het leeuwendeel voor zijn rekening van de in totaal benodigde EUR75.000. In die drie jaar moet de parkmanagement organisatie zich bewijzen. Dat wil onder andere zeggen dat op termijn de activiteiten en deelnemersbijdragen van ondernemers grotendeels de kosten financieren. De nu gevraagde financiering is nodig als investering voor 3 jaar om de parkmanagement projecten op te zetten en tot een succes te maken. Het voorstel wordt 19 december in de gemeenteraad behandeld.