Gemeente Utrecht


Hapering computerproject voor kinderen uit gezinnen Utrecht met laag inkomen
Beantwoording vragen aan Utrechtse Raad

143 Vragen van de dames M.C. Mos, N.D. van den Broek, M.H. Bikker, drs. F.I. van Iperen
en de heren P.F.C. Jansen, M. van Ditmarch, V. Oldenborg
(vragen binnengekomen op 17 november 2006)

In juli is het project CompU4school gestart. Met dit project ontvangen zo'n 450 kinderen uit gezinnen met een laag inkomen van de gemeente Utrecht een computer en een bijbehorende cursus, verzorgd door studenten van de Hogeschool Utrecht. Het project richt zich op kinderen die in september van dit jaar zijn gestart met voortgezet onderwijs. Bij de pc hoort een printer en een tijdelijke internetaansluiting van Casema. Toegezegd was dat alle kinderen op 1 september een computer en een internetaansluiting zouden hebben.

Op 2 november bleken een aantal kinderen uit Ondiep nog steeds niet te beschikken over een internetaansluiting, waardoor de computer, tegenwoordig onmisbaar als leermiddel in het onderwijs, niet gebruikt kan worden.

De fracties van GroenLinks, SP, VVD, CDA, LU, CU en PvdA vinden dit zorgelijk. Het project was bedoeld voor kinderen die in september starten met voortgezet onderwijs. Als zij dan in november nog steeds niet beschikken over de benodigde middelen, schiet het project zijn doel voorbij.

Dit leidt tot de volgende vragen:

1. Is het college ermee bekend dat er nog niet in is voorzien dat alle kinderen die meedoen aan het project CompU4school, beschikken over internet?
2. Hoeveel kinderen lopen tegen dit probleem aan?
3. Waar heeft het mee te maken dat de internetaansluitingen nog niet gerealiseerd zijn?
4. Wat gaat het college doen om dit spoedig op te lossen?
5. Wanneer kunnen de deelnemers erop rekenen dat het opgelost is?


---- --