Ingezonden persbericht


Persbericht
14 november 2006

Arnold Vanderlyde opent actie Kindervallei op kerstmarkt Fluweelengrot

Kinderfondsambassadeur Gerda Havertong leest voor op woensdagmiddag

Valkenburg aan de Geul - Op vrijdag 17 november om 16.00 uur geeft Arnold Vanderlyde als ambassadeur van Ronald McDonald Kindervallei het startschot voor de actie 'Lichtjes voor de Kindervallei' op de kerstmarkt in de Fluweelengrot. Hij verkoopt tijdens de officiële opening voor E 5,- vijf kleurrijke waxinelichtjes voor het goede doel aan Fabienne Leenders-Habets, wethouder toerisme. Voor elk verkocht doosje gaat symbolisch een lichtje branden in een reuzenkerstboom in de Gosewijnstraat in Valkenburg. Het doel is dat op 19 december alle lichtjes aan zijn.

Actrice én Kinderfondsambassadeur Gerda Havertong leest op woensdagmiddag 22 november kerstverhalen voor op de Kerstmarkt. Samen met Evi (het elfje) en de kerstman maken ze er een gezellige middag van voor kleine (en grote) kinderen! Evi vertelt tussen 12.30 en 16.30 uur het kerstsprookje Christmas Elf for a Day en schminkt kinderen als echte elf... De kerstman heeft natuurlijk voor alle kinderen een klein presentje meegenomen.

Ronald McDonald Kindervallei
Kerst vieren is het leukst met het hele gezin. Maar voor gezinnen met een gehandicapt kind is het niet zo vanzelfsprekend om dicht bij elkaar te zijn. In de sprookjesachtige Ronald McDonald Kindervallei, het eerste Ronald McDonald Huis bij een revalidatiecentrum in Europa, in Valkenburg aan de Geul kunnen deze gezinnen straks het hele jaar door samen vakantie vieren. Naar verwachting opent Ronald McDonald Kindervallei eind 2007 zijn deuren. Voor de realisering van de Kindervallei is echter nog veel geld nodig. Helpt u mee?

Kerstmarkt Fluweelengrot
De kerstmarkt Fluweelengrot opent op vrijdag 17 november om 12.00 uur haar deuren en is open tot 19 december. Het nieuwe thema is een écht kerstsprookje. Een klein meisje mag één dag als elfje meehelpen in het geheime, ondergrondse kerstdorp van de kerstman. Ze ziet hoe de kerstman met zijn elfjes het kerstfeest voorbereidt en ontmoet rendieren en trollen. Laat u weer verrassen!

Kerstmarkt Fluweelengrot, Daalhemerweg 27, Valkenburg a/d Geul Meer informatie: www.kasteelvalkenburg.nl of bel (043) 60 90 110 Ronald McDonald Kindervallei: stand 3

Meer informatie en beeldmateriaal:

Greet Stolwijk - Marketing Manager
Stichting Kasteel van Valkenburg (Kerstmarkt Fluweelengrot) Tel.: +31 (0)43-60 90 074
greet@kasteelvalkenburg.nl
www.kasteelvalkenburg.nl

Thea Coolen - manager
Ronald McDonald Kindervallei
Tel.: +31 (0)45 - 52 82 175

T.Coolen@SRL.NL
www.ronaldmcdonaldkindervallei.nl


---- --