Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Heerde - Politie onderzoekt vernielingen met vuurwerk     |
De politie in Heerde is bezig met een uitgebreid onderzoek naar een viertal vernielingen door vuurwerk, die hebben plaats gehad in de nacht van zaterdag op zondag 5 november j.l.. In die nacht werden in Heerde twee geparkeerde auto's (één aan de Zwolseweg en één op de hoek Sophialaan/Julianalaan), een geparkeerde bromfiets op de Marktstraat en een brievenbus van een woning bij Zwolseweg 4, door knallend vuurwerk vernield.

Aangehouden jongens In de loop van het onderzoek heeft de politie twee 18 jarige jongens uit Heerde aangehouden, maar bij nader onderzoek bleek al snel dat zij beiden niets met de vernielingen door vuurwerk te maken hadden en zijn daarop weer in vrijheid gesteld.

Fietsend meisje en jongen Bij de explosie van de brievenbus aan de Zwolseweg, werd een toevallig langs fietsend meisje aan haar hoofd geraakt, door een rondvliegend deel van de brievenbus. Dit meisje was in gezelschap van een jongen. Zij zijn beiden even gestopt om naar het hoofd van het meisje te kijken en daarna weer doorgereden. De politie wil graag in contact komen met dit meisje en die jongen. Zij hebben mogelijk aanvullende informatie die voor het politieonderzoek van belang kan zijn. Ook andere getuigen of tipgevers wordt dringend gevraagd contact met de politie op te nemen via 0900-8844.
---

bert top 055 - 548 60 58

---- --