Amsterdam Airport Schiphol

Published: 18:00 17.11.2006 GMT+1 /Source: Schiphol Group /AEX: SCHIPHOL /ISIN:

Schiphol schenkt 'Rembrandt' aan JFK International Airport

Pieter Verboom, Chief Financial Officer van Schiphol Group, heeft vandaag een bronzen beeld van een jonge Rembrandt onthuld op John F. Kennedy International Airport, Terminal 4 in New York. Het beeld is een geschenk ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van Amsterdam Airport Schiphol.

Tijdens de onthulling verklaarde Pieter Verboom: ,,Ik ben verheugd dat ik het beeld kan presenteren in het geboortejaar van Rembrandt. Volgens de curator van het Rembrandthuis in Amsterdam is dit beeld uniek, omdat er maar weinig beelden zijn van Rembrandt als een jonge man. De vastbeslotenheid die deze Rembrandt uitstraalt is opmerkelijk. Precies wat je zou verwachten van een ambitieuze jonge man uit Leiden."

Het beeld is in 1969 gemaakt door de inmiddels overleden Nederlandse beeldhouwer Wim van Doorn. De beeldhouwer heeft verschillende werken gemaakt, waaronder beelden voor overheidsgebouwen en monumenten in Nederland. Net als Rembrandt had hij een goed gevoel voor licht en schaduw.

Schiphol Group herdenkt het negentigjarig bestaan van Amsterdam Airport Schiphol dit jaar met verschillende activiteiten. Een daarvan is de onthulling van het beeld op Terminal 4 van JFK international Airport. Deze terminal wordt geëxploiteerd door Schiphol USA. Het bronzen beeld van Rembrandt wordt toegevoegd aan de kunstcollectie in de terminal.

Schiphol Group is een van de sponsors van de stichting Rembrandt 400, die verschillende activiteiten in Nederland organiseert ter gelegenheid van het vierhonderdste geboortejaar van Rembrandt. Passagiers kunnen op Schiphol Plaza kaarten kopen voor Rembrandt exposities en -tours. Een nieuwe versie van de Nachtwacht was aanvankelijk geschilderd op Schiphol, waarna het is afgerond in het Rembrandthuis in Amsterdam. Op de website www.schiphol.nl zijn Rembrandt E-cards beschikbaar.

Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië. http://www.schipholgroup.com


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl