Stichting Natuur en Milieu

17 november 2006 - Stichting Natuur en Milieu heeft Minister-President Balkenende via een open brief opge-roepen om nog voor de verkiezingen van volgende week duidelijkheid te verschaffen over de door het CDA voorgestane aanpak van de klimaatverandering. Het is nog steeds niet duidelijk tot welke maatregelen het CDA bereid is, stelt Mirjam de Rijk, algemeen directeur Natuur en Milieu.

De brief die Balkenende met Tony Blair schreef na het zien van de film van Al Gore is inmiddels een maand oud. Ondertussen is het stil rondom het klimaatbeleid van het CDA. De Minister-President roept regelmatig anderen op tot actie, maar juist nu worden van hemzelf concrete daden verwacht, zo stelt Natuur en Milieu in de brief aan de CDA-leider.

Nederland zou leiderschap moeten tonen bij internationale klimaatonderhandelingen zoals die op dit moment worden gevoerd in Nairobi, zo stelt De Rijk. Wij verwachten ook dat Nederland onomwonden steun geeft aan het ambitieuze energiebesparingsplan van de EU dat daags na de verkiezingen door de energieministers wordt besproken.

Klik hier voor de brief aan de Minister-President

Voor meer informatie over deze oproep kunt u terecht bij de persvoorlichting Natuur en Milieu, Michel Jehae, 06-14487427.

Publicatiedatum: 17-11-2006