Ingezonden persbericht


Persbericht

Kerstmarkt Fluweelengrot Valkenburg

Christmas Elf for a Day

Valkenburg aan de Geul (L) - Van vrijdag 17 november tot en met dinsdag 19 december kunt u weer van de unieke ondergrondse kerstsfeer genieten op de Kerstmarkt in de Fluweelengrot in Valkenburg aan de Geul.

Een bezoek dompelt u onder in een bijzonder sfeervolle ambiance en sprookjesachtige decoratie, dit jaar rond het nieuwe thema Christmas Elf for a Day, een echt kerstsprookje! Natuurlijk is er ook weer een breed aanbod aan (luxe) kerst- en cadeauartikelen te verkrijgen.

De kerstmarkt in de Fluweelengrot is jaarlijks een belevenis voor meer dan 120.000 bezoekers uit binnen- en buitenland!

Christmas Elf for a Day
Het nieuwe thema is een kerstsprookje. Een klein meisje mag één dag als elfje meehelpen in het geheime kerstdorp van de kerstman. Ze ziet hoe de kerstman met zijn elfjes het Kerstfeest voorbereidt en ontmoet rendieren en trollen. De bewegende decoraties, sprankelende verlichting en spiegeleffecten versterken de romantische sfeer in de kronkelige onderaardse gangen, met eeuwenoude wandschilderingen, sculpturen, historische 18de eeuwse kapel, sfeervolle kerstmuziek en twinkelende lichtjes op de zachtgele mergelwanden. Laat u weer verrassen!

Kerst- en geschenkartikelen

Op de Kerstmarkt Fluweelengrot doet u de mooiste ideeën op voor uw kerstdecoratie en vindt u altijd een stijlvol kerstcadeau voor uw dierbaren. U vindt er 50 verkoopstands met een grote verscheidenheid aan kerst- en geschenkartikelen. De stands zijn opgebouwd in sfeervolle nissen langs een rondgaande route: er is voor ieder wat wils, in elke prijsklasse, de nadruk ligt op kwaliteit. Apart zijn de vele handgemaakte (internationale) producten, die niet in de reguliere handel verkrijgbaar zijn, zoals: ambachtelijke kerststalletjes en beeldengroepen, mondgeblazen kerstdecoraties, kerstkransen, kaarsen, (kerst)woondecoratie, Tiffany-(kerst)decoraties, mergelartikelen en Pools handwerk. Maar natuurlijk zijn er ook spirituele geschenken, kindercadeautjes, lekkernijen (Belgische chocolade en Aachener printen) en allerlei doe-het-zelf-artikelen of hebbedingetjes. Halverwege de route is een gezellige horecatuin, waar even uitgerust kan worden onder het genot van een hapje en een (hart)verwarmend glaasje Glühwein. Elke avond om 18.30 uur is er live muziek.

Grootste betaalde Kerstevenement van Nederland

De Kerstmarkt in de Fluweelengrot is het grootste ondergrondse kerstevenement van Nederland. Elk jaar bezoeken 120.000 mensen (waarvan 50.000 uit het buitenland) deze speciale ondergrondse kerstmarkt. De revenuen komen ten goede aan de organiserende Stichting Kasteel van Valkenburg, die daarmee in staat is om de Kasteelruïne & Fluweelengrot zonder overheidssteun te onderhouden. Zo steunt u met een bezoek aan dit ondergrondse festijn ook nog een stukje Valkenburgse en zelfs Nederlandse cultuurgeschiedenis!

Praktische informatie

Kerstmarkt Fluweelengrot Valkenburg aan de Geul
Daalhemerweg 27 - 6301 BJ Valkenburg aan de Geul
tel. +31(0)43-60 90 110 / fax tel. +31(0)43-60 90 114 www.kasteelvalkenburg.nl
info@kasteelvalkenburg.nl

Openingstijden (verruimd!):

Vrijdag 17 november t/m dinsdag 19 december 2006

open ma t/m vrij om 12.00 uur

weekenden om 10.00 uur

sluit zo t/m do tot 20.00 uur* (* dinsdag 19 december tot 18.00 uur!)

vr en zat tot 21.00 uur

Tip: mijdt de drukte in de decemberweekenden tussen 10.00 en 15.00 uur

en kom zoveel mogelijk door de week of 's avonds.
Entreeprijzen:
Volwassenen: E 3,75
Kinderen 4 t/m 11 jaar: E 1,75
Kinderen t/m 3 jaar: Gratis

Honden worden tijdens de Kerstmarkt niet toegelaten. De gehele route is rolstoeltoegankelijk.

Digitaal beeldmateriaal:

Greet Stolwijk - Marketing Manager
tel. 043-6090074
greet@kasteelvalkenburg.nl


---- --