Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Paard & Koets viert 25-jarig jubileum

12/10/2006

's-Hertogenbosch, 12 oktober 2006

Van 17 t/m 19 november zijn de Brabanthallen in `s-Hertogenbosch het toneel van het zilveren jubileum van het meest veelzijdige paardensportevenement voor menners, Paard & Koets. Drie dagen lang staan de Brabanthallen in het teken van alles wat met paarden en paardensport te maken heeft. Naast de vele standhouders en stamboeken zetten honderden paarden en pony's hun beste beentje voor. Een grote beurs, veilingen, shows, clinics en demonstraties, lezingen en de vele andere activiteiten maken dat jaarlijks tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland hun weg weten te vinden naar dit evenement.

JUBILEUM
In de 25 jaar van zijn bestaan heeft het evenement een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt.
Qua oppervlakte is Paard & Koets gegroeid van 4.000 m2 in de begintijd naar de 30.000 m2 die het vandaag de dag beslaat! Maar ook na 25 jaar staan we niet stil.
Het 25-jarig bestaan is reden genoeg om het evenement in een nieuw jasje te steken.
Natuurlijk zijn de basis-elementen, (de beursvloer, veilingen en showpistes) weer terug te vinden. Indeling en opzet zijn echter volledig gewijzigd. Nieuw zijn onder meer het paviljoen waar lezingen gegeven worden, de modeshows, het kinderdorp (op zaterdag) en de expositie "Landbouw en Transport".

GROOTSTE AANBOD RIJTUIGEN IN EUROPA
Paard & Koets kent al sinds jaar en dag het grootste aanbod rijtuigen van Europa.
Natuurlijk is er een groot aanbod in marathon- en recreatiewagens, maar ook het aanbod van antieke rijtuigen neemt sinds een aantal jaren weer toe.
De menner die op zoek is naar een nieuw rijtuig heeft op Paard & Koets alle gelegenheid informatie te verkrijgen van vele grote rijtuigbouwers- en importeurs.
SHOWS EN DEMONSTRATIES
Het evenement heeft dit jaar een bijzonder afwisselend programma. Op mengebied zijn er onder meer clinics van bekende menners zoals Jan van den Broek (meervoudig kampioen enkelspannen) en Riny Rutjens (meervoudig kampioen tweespannen), een tweespan-marathon, spectaculaire stunts van diverse show-teams, een presentatie van tandem-aanspanningen en demonstraties mendurance. Ook de andere shows zijn bijzonder de moeite waard. "Het Paniekvrije Paard" laat u bijvoorbeeld kennis maken met een manier van trainen met als doel veilige deelname aan het verkeer en Yeguado Rossa Negra uit Spanje laat u genieten van Hoge School Dressuur. Kijk voor het programma op de website www.paardenkoets.nl

MENSHOW
Op zaterdagavond vindt inmiddels traditiegetrouw de menshow plaats, waarin alle aspecten van de mensport aan bod komen. Een deel van het programma is al bekend. Zo zullen de Nederlands Kampioenen van de afgelopen 25 jaar hun opwachting maken. Een indoor-marathon vierspannen pony's met een sterk internationaal deelnemersveld, een presentatie van de mooiste oogstwagens en een kür op muziek van de internationaal bekende Fryske Quadrille die al voor diverse koningshuizen optrad zullen onderdeel van de show uitmaken. Kijk voor meer informatie en het on-line bestellen van kaarten op www.paardenkoets.nl

www.paardenkoets.nl