Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van woensdag 8 november 2006

Ontdek de ruimte van 17 tot 19 november in Oostende

Creativiteit en ondernemerschap zijn voor het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) essentieel om in Vlaanderen een slagvaardige economie uit te bouwen. Vanuit die filosofie - de slagzin van EWI is niet voor niets "een samenspel tussen economie, wetenschap en innovatie voor een betere maatschappij" - organiseert het departement volgend weekend in Oostende de Vlaamse Ruimtevaartdagen. Want hoe valt de creativiteit beter te stimuleren dan via de passie voor de ruimtevaart?

"Ruimtevaart is inderdaad een katalysator voor innovatie in Vlaanderen en staat tevens model voor een innoverend Vlaanderen", stelt Rudy Aernoudt, de secretaris-generaal van het Departement EWI. "Het departement ziet het dan ook als zijn opdracht om het publiek in contact te brengen met de Vlaamse ruimtevaartindustrie en zijn realisaties. Op die manier hopen we de mensen, en vooral jongeren, te stimuleren tot creativiteit en ondernemerszin."

Tijdens de ruimtevaardagen kunt u een bezoekje brengen aan de verschillende stands: een volledige lijst van deelnemers vindt u op de website van de Vlaamse Ruimtevaartdagen. Daarnaast kunt u ook steeds terecht in het auditorium en in de workshopruimte voor een doorlopend programma met tal van evenementen. Blikvangers zijn onder meer een aantal rechtstreekse interviews via webcam met Frank De Winne, die in Houston op training is, de degustatie van een astronautenmaaltijd, de aero-trim, die laat voelen hoe het is om gewichtloos te zijn, en de vluchtsimulator.

Op vrijdag 17 november heeft een thematisch symposium plaats met als titel "Sense or Nonsense of Private Investments in Space Industry". Dat symposium richt zich tot een professioneel publiek.

"De organisatie van de Vlaamse Ruimtevaartdagen is een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen de regionale en federale overheid in het belang van Vlaanderen en de industrie", aldus nog Rudy Aernoudt.

De Vlaamse Ruimtevaartdagen zijn een initiatief van de Vlaamse Ruimtevaartindustrie (VRI). De organisatie is in handen van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI), het Federaal Wetenschapsbeleid en de VRI.

Wanneer? 17-19 november, vrijdag van 9 tot 18 uur, in het weekend van 10 tot 18 uur. Waar? Media Center, Troonstraat 66, Oostende.

Meer informatie vindt u op www.vlaamseruimtevaartdagen.be .

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Dhr. Joeri Casteleyn
Tel.: 02 553 56 14
E-mail: joeri.casteleyn@ewi.vlaanderen.be

Mevr. Emmelie Tindemans
Tel.: 02 553 59 88
E-mail: emmelie.tindemans@ewi.vlaanderen.be

Mevr. Katrien Van den Bosch, Vlaamse Ruimtevaartindustrie Tel.: 03 780 65 36
E-mail: vri@newtec.be

Lees meer op: http://www.vlaanderen.be/servlet/Satellite?cid=1162962006005&pagename=nieuwsberichten%2FNB_Nieuwsbericht%2FNieuwsbericht