Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Superclinic op vrijdagavond van Paard & Koets

15/11/2006

's-Hertogenbosch, 15 november 2006
De Nationale tandemrijders Dirk Pries, Martin Meijer en de Wereldkampioen bij de enkelspannen, de Engelsman Paul Sidwell, geven op de vrijdagavond ,17 november, van de beurs Paard & Koets gezamenlijk een unieke menclinic.

Het evenement, dat door het tijdschrift MenSport wordt georganiseerd, heeft als thema het tandemrijden in combinatie met de bitloze optoming. Tijdens de clinic die handelt over dressuuropbouw in de topsport maakt het publiek kennis met het fenomeen mennen zonder bit. Wat kun je er mee, wat is het voordeel en heeft zo'n optoming succes bij elk paard of iedere pony? Dirk Pries zal laten zien dat een hindernis ook snel met een bitloze optoming kan worden genomen en bij een jong paard in opleiding, die deze optoming niet kent, gaat hij het bit uitnemen en vervangen door de neusriem. Hoe zal het paard reageren? Wie zijn kennis over de mensport wil uitbreiden mag deze clinic niet missen.

De clinic wordt gehouden in de Baroniehal van de Brabanthallen en begint om 19.00 uur. De toegang is gratis voor beursbezoekers. Zie ook www.mensport.nl

www.mensport.nl