Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: MJS
Datum: 17 november

Provincie krijgt prijs voor Jaarverslag 2005

HetJaarverslag 2005 van de provincie Fryslân geeft het goede voorbeeld. Daarom heeft Gedeputeerde Jan Ploeg van Financiën een 'best-practice' prijs voor het Jaarverslag in ontvangst mogen nemen. Dit gebeurde tijdens de uitreiking van de F.G. Kordes-Trofee 2006 in Den Haag. De provincie heeft deze aanmoedigingsprijs gekregen omdat ze in haar jaarverslag consequent per beleidsprogramma helder aangeeft in welke mate beleidsvoornemens zijn gerealiseerd.

Met de inzending van het Jaarverslag 2005 heeft de provincie Fryslân voor het eerst meegedongen naar de Kordes-Trofee. Jaarlijks wordt deze trofee, vernoemd naar de heer F.G. Kordes, oud president van de Algemene Rekenkamer, uitgereikt aan de publieke organisatie met het beste Jaarverslag. Dit jaar hebben ruim 60 organisaties hun jaarverslag ingestuurd. De eerste prijs ging naar de Sociale Verzekeringsbank en de Autoriteit Financiële Markten kreeg een eervolle vermelding.

Gedeputeerde Jan Ploeg: "we zijn nog steeds druk bezig een verbeteringstraject en dit laat zien dat we goed op weg zijn. Het is een pluim op hoed van onze medewerkers".

De F.G. Kordes-Trofee wordt toegekend door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Deloitte Accountants BV. Deze onderscheiding is bedoeld als stimulans voor een betere verslaggeving in de publieke sector.


---- --