Ingezonden persbericht


Virale marketingcampagne Opel groot succes met baanbrekende eStara-technologie

Uitbreiding potentiële klantenbestand Benelux met 3000 procent

Amsterdam, 17 november 2006 - 'Prepare Your Hair', de recente online campagne van autofabrikant Opel, heeft het bedrijf ruim 450.000 telefoontjes van potentiële klanten opgeleverd. Opel lanceerde de campagne ter introductie van de Opel Astra TwinTop in de Benelux. Het succes van de sterk interactieve campagne blijkt uit een behaalde groei van het totale prospectbestand met ruim 3000 procent na afloop van de campagne. Opel maakte voor de campagne gebruik van de innovatieve Call on Cue-technologie van eStara, wereldwijd leverancier van technologie om online salesresultaten te verhogen.

De 'Prepare Your Hair'-campagne onderscheidde zich door het interactieve element. Door een speciaal aanpassingsmechanisme van eStara speelden prospects zelf een rol in de reclamefilm. Op het moment dat potentiële klanten online de reclamefilm bekeken, werden ze gebeld door een Opel-medewerker uit die film. Daarbij zagen ze ook hun eigen naam in beeld. Prospects maakten op deze manier persoonlijk kennis met de Opel Astra TwinTop. Hiervoor gebruikte eStara zijn Call on Cue-oplossing. Deze in de campagnewebsite geïntegreerde technologie maakt automatisch telefonisch contact vanaf de webpagina. Zo werd de indruk gewekt dat de prospect deel uitmaakte van een speciaal op hem of haar gerichte reclamecampagne.

De succesvolle virale marketingcampagne leverde Opel recordresultaten op. Zo breidde Opel zijn contactenbestand in de Benelux uit van 16.000 naar 450.000 prospects. Dit is een groei van ongeveer 3000 procent. Bovendien vergrootte de autoproducent zijn naamsbekendheid in de Benelux op een zeer aansprekende en doeltreffende manier.

"Wij waren op zoek naar een out-of-the-box marketingcampagne. De innovatieve technologie van eStara opende voor ons een wereld aan interactieve marketingmogelijkheden. De 'Prepare Your Hair'-campagne is daarvan het resultaat", zegt Stefaan Claes, Internet en CRM Manager Opel Benelux. "En de campagne is in alle opzichten een success story. Hierbij speelt het technologische aspect een belangrijke rol: de campagne staat of valt met de goede integratie van interactieve technologie in de website. eStara leverde de perfecte oplossing. De Call on Cue-oplossing vormt de basis van deze uiterst succesvolle marketingcampagne."

# # #

Over eStara
eStara is wereldwijd leverancier van proactieve conversion-oplossingen waarmee bedrijven hun online salesresultaten kunnen verhogen. 's Werelds meest bekende merken, waaronder Apple Computer, Continental Airlines, DaimlerChrysler, Dell Financial Services en Verizon SuperPages, maken gebruik van de OnDemand-diensten van eStara om hun klanten op de juiste manier en op het juiste moment te benaderen. Hiermee kunnen zij hun omzet, websitebezoeken en klanttevredenheid sterk verhogen. eStara is onderdeel van Art Technology Group (ATG), Inc. (Nasdaq: ARTG). Voor meer informatie: www.eStara.com.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht