Ingezonden persbericht


Persbericht

Paranormale actie-thriller voor de Xbox 360

~ Sierra Entertainment introduceert F.E.A.R met explosieve singleplayer en multiplayer content ~

Amsterdam, 17 november 2006 - Vanaf vandaag verschijnt de populaire first person shooter game F.E.A.R (First Encounter Assault Recon) voor de Xbox 360. De bestaande missie is uitgebreid met nieuwe wapens, nieuwe omgevingen en nog meer explosief geweld.

Het verhaal begint op het moment dat een paramilitaire eenheid infiltreert in het hoofdkantoor van een multi-miljardenbedrijf dat zich specialiseert in ruimtevaartechnieken. Deze eenheid gijzelt mensen, maar stelt geen eisen. Een eliteteam, waar de speler deel van uitmaakt, moet de situatie weer onder controle krijgen voordat er een crisis uitbreekt. Tijdens het spel duikt het mysterieuze meisje Alma op de meest onverwachte momenten op. Haar plotselinge verschijning jaagt de speler de stuipen op het lijf. Daarnaast zorgen allerlei andere bovennatuurlijke vijanden nog voor de nodige spanning.

F.E.A.R voor de Xbox 360 heeft een aantal nieuwe features ten opzichte van de pc-game. Zo zijn er nieuwe mogelijkheden in de singleplayer campagne, die de speler dichter bij het F.E.A.R-team zal brengen. Verder heeft deze versie multiplayer-opties die optimaal gebruik maken van Xbox Live®. Met de instant action-mode worden scores bijgehouden van onder meer het aantal gedode vijanden en de hoeveelheid health-packages. Deze scores kunnen vervolgens worden vergeleken met de scores van andere spelers over de hele wereld. Verder biedt de versie voor de Xbox 360 de mogelijkheid om naast de bestaande missies bonusmissies uit te voeren.

"In 2005 werd het spel verkozen tot beste first person shooter game van het jaar. Nog steeds is het spel een ongekend populair. Mede daarom hebben we besloten de game ook voor de console te ontwikkelen", zegt Olivier Spaargaren, Marketing Manager van Vivendi Games. "Na deze introductie volgt over enkele maanden nog de introductie voor de Playstation 3."

Kijk voor meer informatie over het spel op http://www.whatisfear.com/us

F.E.A.R. voor de Xbox 360 is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Adviesprijs: ¤ 64,95

(303 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Vivendi Games
Vivendi Games (www.vivendigames.com) is een wereldwijde ontwikkelaar, uitgever en distributeur van interactief entertainment op meerdere platforms. Het bedrijf is marktleider op het gebied van massively multiplayer online roleplaying-games (MMORPG's) op basis van abonnement, heeft leidende marktposities op het gebied van PC, console, handheld en mobile games, en is een opkomende speler op de markt voor online-games voor een groot publiek. Tot de belangrijkste studio's en uitgeverijen van Vivendi Games behoren Blizzard Entertainment, gevestigd in Irvine, CA (VS), maker van World of Warcraft®, Diablo®, StarCraft® en Warcraft®, en Sierra Entertainment, gevestigd in Los Angeles, dat bestaat uit onder meer Radical Entertainment, Swordfish Studios, High Moon Studios en Massive Entertainment. Sierra's catalogus bevat titels als Crash Bandicoot®, Spyro The Dragon®, Empire Earth®, SWAT®, Darkwatch(TM), Timeshift(TM), Ground Control® en Leisure Suit Larry®. Vivendi Games is ook de eigenaar van Vivendi Mobile Games, dat games publiceert voor de groeiende mobiele markt, en Sierra Online, dat zich richt op het uitbrengen van online-games voor een groot publiek en distributie voor alle platforms. Vivendi Games onderhoudt strategische betrekkingen met marktleiders in de entertainmentindustrie, waaronder Universal Music Group, NBC Universal, Twentieth Century Fox en Ludlum Entertainment. Het bedrijf heeft wereldwijd 16 kantoren en is commercieel actief in meer dan 75 landen.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok of Robert van Dongen van LEWIS PR: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
Email: vivendi@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com