LTO Noord


LTO Nederland haalt de band met Vrienden van het Platteland aan

Het federatiebestuur van LTO Nederland heeft besloten de samenwerking met Vrienden van het Platteland te versterken en meer vanuit één visie aan één communicatiestrategie te gaan werken. Om dit te realiseren is het bestuur van de stichting Vrienden van het Platteland teruggetreden en heeft ook directeur Gerard Titulaer besloten zijn functie neer te leggen.

Het nieuwe bestuur wordt nu gevormd door de directeuren van LTO Noord, ZLTO en LLTB. De heer Peter Smeets is aangetrokken als interim-directeur. Hij heeft een ruime ervaring op het gebied van strategische communicatie in de agrarische sector. Het streven van bestuur en directie is om de lopende activiteiten voort te zetten. De medewerkers zijn deze week op de hoogte gebracht van deze ontwikkelingen.

In LTO-verband wordt momenteel gewerkt aan de invulling van de nieuwe communicatiestrategie, gericht op versterking van de positie van de ondernemers in de land- en tuinbouw. LTO Nederland streeft naar een helder beeld van de agrarische sector, waarbij de aandacht uitgaat naar de aspecten welvaart, de bijdrage van de agrarische sector aan de Nederlandse economie, en aan het aspect welzijn, de bijdrage van de agrarische sector aan de beleving en het beheer van het platteland. Het streven is om dit met partijen te doen die hetzelfde beeld nastreven.

Vrijdag 17 november 2006