Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Jongen (13) aangehouden na brandje

Publicatiedatum: 17-11-2006 13:31:07

Zevenaar - Een dertienjarige jongen uit Zevenaar is donderdagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting. De knaap rond zou rond kwart over acht aan de Muldershof in zijn woonplaats een vuurtje hebben gemaakt in een container. De container stond onder een luifel bij een winkel waardoor ook gevaar voor andere panden zou zijn ontstaan. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te doven. Bij onderzoek naar de oorzaak van de brand aan de hand van onder meer getuigen verklaring kwam de jonge Zevenaarder als verdachte in beeld. De jongen werd thuis aangetroffen en aangehouden. De knaap is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na doorrijden na aanrijding

Publicatiedatum: 17-11-2006 13:30:25

Huissen - Een 54-jarige automobilist uit Doornenburg is donderdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding in Huissen. De Doornenburger zou op de Markt tegen een geparkeerde snorfiets van een 76-jarige Huissenaar zijn gereden. Volgens getuigen was de Doornenburger daarna doorgereden zonder zich bekend te maken. De getuigen noteerden het kenteken van de wagen van de man en waarschuwden de politie. Die troffen de Doornenburgse automobilist even later thuis aan waarna hij mee moest naar het politiebureau. De man had verklaard niets van de aanrijding gemerkt te hebben, noch van de getuigen die naar hem zouden hebben geroepen. Tegen de Doornenburger is proces-verbaal opgemaakt. Bij de man was geen drankgebruik geconstateerd, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles Overbetuwe en Lingewaard

Publicatiedatum: 17-11-2006 13:29:51

Overbetuwe/Lingewaard - Door politie en verkeershandhavingsteam zijn donderdag verkeerscontroles gehouden in de gemeente Overbetuwe. Daarbij werden in totaal 35 bekeuringen uitgedeeld. In Elst (Overbetuwe) controleerde de politie tussen zeven en drie uur op de Aamsestraat en de Regenboog. In Huissen (Lingewaard) werd gecontroleerd op de Karstraat en Industriestraat. De meeste bekeuringen waren voor het rijden zonder gordel (13 keer). Verder werden bonnen uitgedeeld voor onder meer rijden door rood, niet handsfree bellen en verlichting. In Randwijk (Overbetuwe) werd tussen kwart over vier en halfzes een snelheidscontrole gehouden op de Bredeweg. Daarbij reed gemiddeld 1 op de negen te hard. Drie bestuurders kregen een bon voor te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid was 63 km/u (terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---