Zorgaanbieder TSN loopt niet weg voor verantwoordelijkheid

Asito dienstengroep

Met toenemende zorg neemt het in Almelo gevestigde Thuiszorgservice Nederland (TSN) kennis van de onrust onder personeel werkzaam in de thuiszorg en meer in het bijzonder de huishoudelijke verzorging.

TSN distantieert zich nadrukkelijk van uitlatingen door werkgevers en bonden in de zorg inzake banenverlies en slechtere arbeidsvoorwaarden.

TSN is op landelijke schaal zeer succesvol gebleken bij recente aanbestedingen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met name de kwaliteit en de garanties die door TSN worden geleverd bleken voor veel gemeenten aanleiding om tot gunning aan TSN over te gaan. Wij zijn verheugd over deze nieuwe opdrachten en nemen de verantwoordelijkheden die uit deze opdrachten voortvloeien uiteraard zeer serieus.

De stelling van bonden en werkgevers in de zorg als zou er inzake de huishoudelijke werkzaamheden sprake zijn van een overgang van onderneming in de zin van de wet met een daaraan gekoppelde baangarantie is overigens naar het oordeel van TSN onjuist. Zij betreurt het dat het personeel door deze wijze van communiceren niet correct wordt voorgelicht.

TSN heeft door haar succes bij de aanbestedingen op korte termijn veel goede mensen nodig. Op dit moment vinden met een aantal zorgaanbieders gesprekken plaats over de 1 op 1 overname van personeel. Liever had TSN gezien dat deze weg van de dialoog eerder en breder was gekozen, nu dat volgens haar veel van de thans levende onrust had kunnen voorkomen. TSN is bereid om ook met andere partijen die opdrachten niet gegund hebben gekregen in constructief overleg te treden.

Werknemers in de thuiszorg die een overstap naar TSN willen maken worden van harte uitgenodigd deze interesse kenbaar te maken via de website van TSN (www.thuiszorgservice.nl).

Thuiszorgservice Nederland vertrouwt erop door het nogmaals bevestigen van haar standpunt een bijdrage te hebben geleverd aan het spoedig herstel van rust en arbeidsvreugde in de thuiszorg.

Nadere inlichtingen:

Jan Torny
Directeur TSN
Tel. 0546-486440