Partij van de Arbeid


Den Haag, 17 november 2006


PvdA: Anti Fraude Offensief


In Nederland wordt naar schatting voor miljarden gefraudeerd. In een sterk en sociaal Nederland is geen plaats voor fraude. De PvdA gaat fraude daarom keihard aanpakken.


Op 17 november lanceerde de PvdA haar Groot Anti Fraude Offensief, tijdens een gastcollege bij de Hoge School Inholland. De PvdA staat voor een socialer Nederland. Een Nederland waar iedereen die even langs de kant komt te staan hulp krijgt waar nodig. De overheid zorgt voor een sociaal vangnet. Dit betekent dat de overheid bijvoorbeeld moet zorgen voor studiefinanciering, bijstand, WAO, huursubsidie of AOW. Deze voorzieningen zijn alleen houdbaar als ze niet misbruikt worden. Misbruik slaat namelijk het financiële, maar ook het morele draagvlak hiervoor weg.


Waarom nog steun voor sociale zekerheid als we niet weten dat het geld goed terecht komt? De PvdA vindt dat het de verantwoordelijkheid van de overheid is om ervoor te zorgen dat de geïnde belastingen goed terecht komen. Dat is een belangrijke plicht aan alle mensen aan wie wij vragen om belasting te betalen.


Bijlage: Groot Anti Fraude Offensief