Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 17 november 2006

Nummer: 24

Kwaliteit van Vathorst langs de meetlat

Hoe denken bewoners van Vathorst over hun woning en hun omgeving? Wat vinden ze goed en wat minder goed? Het zijn enkele voorbeelden van de vragen die Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) wil stellen aan alle bewoners van Vathorst. In samenwerking met het onderzoeksbureau The Smart Agent Company uit Leusden is hiervoor een enquête gemaakt. Bewoners van Vathorst hebben deze week via een brief die huis-aan-huis bezorgd is het verzoek gekregen aan het onderzoek mee te doen.

Bij de bouw van Vathorst wil Ontwikkelingsbedrijf Vathorst zoveel mogelijk inspelen op de wensen en verwachtingen van de woonconsument. Om dat goed te kunnen doen is het belangrijk dat de huidige bewoners aangeven hoe tevreden zij zijn over de kwaliteit van hun woning, over de inrichting van de openbare ruimte, over de voorzieningen, enzovoorts. De informatie die bewoners via het onderzoek geven, wil OBV gebruiken voor de verdere ontwikkeling van Vathorst. In Vathorst zijn op dit moment zo'n 3000 woningen opgeleverd van de in totaal 11.000 woningen die de wijk krijgt. Van de resterende woningen zijn er nu circa 5000 in ontwikkeling.

Behalve een enquête onder bewoners neemt het bureau Smart Agent interviews af met in Vathorst gevestigde bedrijven, scholen en sportverenigingen. Voor de interviews worden ook enkele nieuwe of vernieuwde voorzieningen in Hooglanderveen uitgenodigd.

De enquête onder de bewoners van Vathorst is een onderdeel van het kwaliteitsdebat dat in 2006 en 2007 over Vathorst wordt gevoerd. Aan dat debat doen de gemeente Amersfoort, ontwikkelaars en het Kwaliteitsteam Vathorst mee.

Bewoners van Vathorst kunnen de enquête online invullen via de website van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst: www.vathorst.com (klik op de rubriek nieuws, vervolgens rechtsboven onder 'bewonersonderzoek' op 'vragenlijst) of via de website van Smart Agent (www.smartagent.nl/vathorst). Wie de vragenlijst schriftelijk wil invullen kan de enquête afhalen bij het I-centrum Vathorst aan de Duisterweg 6a. Openingstijden van het I-centrum Vathorst zijn: woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Ingevulde enquêtes moeten uiterlijk 5 december 2006 binnen zijn bij The Smart Agent Company. De resultaten van het onderzoek worden in februari 2007 verwacht en zullen tijdens het eerste Vathorst Café van 2007 worden gepresenteerd.



Gemeente Amersfoort