Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

DORDRECHT, 17 november 2006

De Hoop tekent samenwerkingsovereenkomst met
Christelijke Hogeschool Ede

DORDRECHT ­ Op vrijdag 17 november 2006 heeft Stichting De Hoop, cen- trum voor evangelische verslavingszorg en hulpverlening in Dordrecht, een sa- menwerkingsovereenkomst getekend met de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). De Hoop en de CHE willen in 2007 een post-HBO opleiding GGZ Ver- slavingszorg ontwikkelen. De Hoop zal in de toekomst hierdoor medewerkers krijgen die meer en beter zijn voorbereid op werken in de verslavingszorg. De CHE verkrijgt door de samenwerking een goede verbinding met het werk- veld van de verslavingszorg.

Bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst waren vanuit De Hoop aanwe- zig: algemeen directeur T. Stortenbeker en behandelcoördinator L.F. van den Brink en van- uit de CHE voorzitter van het College van Bestuur C.P. Boele, en academiedirecteur Socia- le Studies G. van der Heijden.

Algemeen directeur T. Stortenbeker van De Hoop is blij met de samenwerkingsovereen- komst: "De samenwerking vervult een jarenlange wens. We merken dat de afstand tussen theorie en praktijk een overbrugging nodig heeft. Als christelijke organisaties kunnen we elkaar daarin tegemoet komen en hebben we elkaar hard nodig. Het is een goede zaak als dat gebeurt. Door samen te werken zijn we in staat om de kwaliteit van zorg en van het onderwijs te verbeteren."

Academiedirecteur G. van der Heijden benadrukte het belang van een goede aansluiting van de CHE-opleiding op de praktijk van de hulpverlening.

De Hoop en de CHE hebben al eerder een duaal opleidingstraject opgezet. Binnen de nu gesloten samenwerkingsovereenkomst zullen meerdere projecten opgezet kunnen gaan worden.