Gemeente Delft

Door het positieve resultaat over het boekjaar 2005 heeft de GGD Zuid Holland West (GGD) besloten om ruim E 400.000 terug te storten aan de deelnemende gemeenten. Delft ontvangt hierdoor E 94.895. De gemeente Delft wil hiervan E 66.000,- gebruiken voor tijdelijke uitbreiding van het Meldpunt Huiselijk Geweld, voor voorlichting over het gebruik van genotmiddelen en voor de uitvoering van het convenant Bijzondere Aandacht voor Woonproblematiek. Het overige gedeelte zal terugvloeien naar de algemene middelen.

Een gedeelte van het bedrag wordt gebruikt om de voorlichting aan met name jongeren en hun ouders over het gebruik van alcohol voort te zetten. De huidige activiteiten bestaan uit: een alcoholvoorlichtingscampagne gericht op ouders van 10-15 jarigen, voorlichtingsactiviteiten binnen het basis- en voortgezet onderwijs, een alcoholmatigingsbeleid binnen de non-commerciële horeca en voorlichting aan allochtone jongeren en hun ouders. Verder wil de gemeente Delft de AA werkgroepen in Delft en Westland blijven ondersteunen.

Een ander deel van het geld wordt ingezet voor een tijdelijke uitbreiding van het Meldpunt Huiselijk Geweld. Het aantal meldingen loopt in 2006 naar verwachting op tot 200. In 2005 kreeg het meldpunt 130 zaken te verwerken. De tijdelijke uitbreiding is een capaciteitsuitbreiding tot en met december 2006. Vanaf 2007 is er voor uitbreiding ruimte gevonden binnen de gemeentelijke programmabegroting.

Verder wordt het bedrag gebruikt voor extra inzet voor de begeleiding van gezinnen met huurschulden in het kader van het convenant Bijzondere Aandacht voor Woonproblematiek. In de afgelopen tijd bleek er een grote toestroom van complexe probleemsituaties. Tot het einde van 2006 wordt een extra bedrag van E 12.000,- beschikbaar gesteld.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft