Paard & koets 1982 - 2006


AL 25 JAAR HÉT INTERNATIONALE PAARDENSPORT-EVENEMENT VOOR DE PAARDENLIEFHEBBER
'S-HERTOGENBOSCH, 20061114 -- Dit jaar viert het internationale evenement Paard & Koets het zilveren jubileum. Tienduizenden paardenliefhebbers uit binnen- en buitenland zullen op 17, 18 en 19 november hun weg weten te vinden naar de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. In een gezellige ambiance slenteren over de beursvloer op zoek naar leuke koopjes, een veiling bezoeken en wie weet iets op de kop te tikken, en natuurlijk genieten van schitterende shows en leerzame clinics: Paard & Koets heeft voor elk wat wils.

Paard & Koets 2006
Paard & Koets heeft veel te bieden: een beursvloer waar alles op paardensportgebied verkrijgbaar is, drie pistes waar shows, demonstraties en clinics gegeven worden, veilingen en een groot aantal stamboeken en rasverenigingen.
Dit jaar wordt het aantal activiteiten uitgebreid met een aantal lezingen, modeshows, activiteiten voor kinderen, live muziek en jubileumacties en -activiteiten.

SHOWS
Op zaterdag en zondag zijn er vrijwel doorlopend shows: prachtige dressuur, gewaagde mencapriolen, een marathon, vrijheidsdressuur, western, alle mogelijkheden van de edele viervoeter komen voor het voetlicht. Met onder meer optredens van Fajah Lourens, IJsbrand Chardon, Paul Sidwell (wereldkampioen enkelspannen), Il Picadero del Rocia, en vele anderen.

ZATERDAG FAMILIEDAG
Op zaterdag worden er extra activiteiten georganiseerd voor kinderen, die deze dag (tot 14 jaar) gratis toegang hebben. Je kan bijvoorbeeld pony rijden, maar als je durft kan je zelfs een ritje op een kameel maken! Er is een springkussen, je kan meedoen aan een kleurwedstrijd en in het stamboekdorp staan 30 paarden en pony's klaar om geknuffeld en geaaid te worden. Bovendien komt er een heel bijzondere gast maar wie dat is, houden we nog even geheim.

STAMBOEKEN
Het stamboekdorp heeft een Europees tintje: elk stamboek richt de stand in gebaseerd op het land van herkomst van hun ras. De enthousiaste stamboekmedewerkers vertellen graag over "hun" ras. Bij vrijwel elke stand staat een paard of pony die geaaid en geknuffeld mag worden. Van de stoere Mérens tot de kleine Shetlander, van de barokke Lusitano tot de elegante Hackney en van de gevlekte Appaloosa tot de bonte Tinker. Wedden dat je ook jouw lievelingsras tegen komt?

Ontspannen shoppen afwisselen met een bezoek aan veiling of show, een hapje en een drankje op één van de terrassen, en natuurlijk de paarden en pony's op de beursvloer bewonderen want daar staan ze voor: voor elke Paard & Koets-bezoeker is er een hoop te zien. te doen en te beleven!

Meer weten? Kijk voor informatie op www.paardenkoets.nl