Brits onderzoek: Verkeersopstoppingen zijn het ergst in Nederland


VS heeft beste autobestuurders en Zuid-Afrika de slechtste

LONDEN, 20061117 -- Met zijn overgrote auto's en proceszieke managers lijkt de Verenigde Staten een onwaarschijnlijke mededinger naar de eerste plaats op de ranglijst van rijklimaat. Het World Driving Report 2006 van easyCar.com toont echter aan dat de VS duidelijk favoriet is.

Een onderzoek onder bijna 2.000 Britse autorijders wees uit dat:
* Verkeersopstoppingen het ergst zijn in Nederland
* De meest ongemanierde bestuurders in Zuid-Afrika te vinden zijn
* Nederland en Ierland de meest welgemanierde bestuurders hebben
* De meeste verkeersongevallen plaatsvinden in Spanje
* De veiligste wegen in Australië en Zwitserland zijn
* De wegen in Frankrijk het best berijdbaar zijn
* In de Verenigde Staten en Australië de benzineprijzen het laagst zijn - minder dan de helft van de benzineprijs in het Verenigd Koninkrijk.
* Als u onderweg wilt stoppen voor een pauze, u in Canada de beste wegrestaurants en rustplaatsen kunt vinden.

62% van de Britten vond dat zij door een auto te boeken, op vakantie veel meer hadden gezien en gedaan. 41% vond dat autorijden een reis in feite veel ontspannender maakte.

easyGroup voorzitter Stelios zei: "Ik stond verbaasd van de vele verschillen tussen landen - maar verandering van spijs doet eten. De VS scoort goed op vele aspecten van het autorijden, maar als je bijvoorbeeld snelheid wilt, moet je naar Duitsland. Zoek je meer ruimte, dan wil je waarschijnlijk de snelweg in Australië op. Maar als je vriendelijke autobestuurders wilt tegenkomen, moet je volgens het easyCar-onderzoek naar Nederland! Zo heeft ieder land z'n voor- en nadelen, maar het huren van een auto in het buitenland is nu zo betaalbaar, dat er geen excuus meer is om het niet eens te proberen."

Het volledige rapport is beschikbaar op www.easyCar.com of www.easycar.nl/car-hire/destination/WorldDrivingSurvey.aspx





easyCar