40 hectare voor aanleg rondweg en toekomstig bedrijventerrein

Met twee strategische grondaankopen van in totaal ongeveer 44 hectare heeft de gemeente Tilburg twee projecten in het westen van de stad een fundament voor de toekomst gegeven. Wethouder Hans Janssen (grondzaken): "De grond is nodig voor de aanleg van de Noordwesttangent en biedt kansen om het bedrijventerrein Wijkevoort te ontwikkelen. Dit bedrijventerrein is opgenomen in de structuurvisie en we hebben de ambitie om hier het Maintenance Valley concept (concentratie van luchtvaartindustrie) te realiseren. Met deze grondaankopen kunnen we belangrijke ontwikkelingen op het gebied van bereikbaarheid en economische ontwikkeling mogelijk maken."

De eerste aankoop is die van een agrarisch bedrijf aan de straat Wijkevoort en omliggende percelen en behelst in totaal bijna 40 hectare. Anderhalve hectare in de aankoop is nodig voor de aanleg van de Noordwesttangent tussen de A58 en de Bredaseweg. Een leeuwendeel van de aankoop is 30 hectare groot en gesitueerd in het beoogde bedrijventerrein Wijkevoort. De resterende grond is een perceel cultuurgrond aan de Langenbergseweg.

Grondruil

Om een perceel aan de Hultenseweg in Tilburg te verwerven deed de gemeente een grondruil met de eigenaar. Hiermee komt ruimte vrij voor de aanleg van het tracé van de Noordwesttangent, waar eerder zijn bedrijf stond. De eigenaar verplaatst zijn fouragehandel en transportbedrijf naar het naastgelegen perceel, dat voorheen van de gemeente was. Het gaat hier om een ruil van ongeveer 4000 meter.

Met deze grondruil is de aanleg van het volledige tracégedeelte tussen de A58 en de Bredaseweg van de Noordwesttangent mogelijk gemaakt. In januari start de aanleg, die naar verwachting ongeveer 14 maanden zal duren.

Meer informatie:
Brugt Groenevelt, woordvoering Hans Janssen: 013-542 8333


---- --